Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalý markizák Arpáš skolaboval: Mŕtvica a poškodené rečové centrum!

Michal Arpáš prekonal pred pár dňami mozgovú mŕtvicu. Zobraziť galériu (4)
Michal Arpáš prekonal pred pár dňami mozgovú mŕtvicu.

BRATISLAVA – Smrti unikol len o vlások! Michal Arpáš (62), ktorý v minulosti dlhé roky pôsobil v televízii Markíza, prekonal pred pár dňami mozgovú príhodu. Bývalý športový moderátor podľa našich informácií náhle skolaboval počas návštevy istej cestovnej kancelárie. Hoci pri ňom stáli všetci anjeli strážni, vážne zdravotné problémy sa nezaobišli bez následkov.

Zdravotný stav Michala Arpáša, ktorý momentálne pôsobí ako predseda Združenia vydavateľov periodickej tlače Slovenska, sa skomplikoval zhruba pred dvoma týždňami. Bývalému markizákovi prišlo nevoľno a následne odpadol počas toho, ako spoločne s dobrým kamarátom Borisom Filanom navštívili istú cestovnú kanceláriu. 

Lekári po prevoze do nemocnice zistili, že príčinou Arpášovho kolapsu mala byť mozgová mŕtvica. Tá podľa našich informácií poškodila exmoderátorove rečové centrum. V súvislosti s dramatickou situáciou sme sa snažili skontaktovať s Borisom Filanom, ktorý bol v tom čase s niekdajšou tvárou Markízy. Chceli sme vedieť, ako to momentálne so zdravotným stavom jeho kamaráta vyzerá. Spisovateľ mal však včera vypnutý telefón. Spojiť sa nám nepodarilo ani so samotným Arpášom.

V Združení vydavateľov periodickej tlače Slovenska sme sa ale dozvedeli, že ich predseda je stále hospitalizovaný v nemocnici. „Bohužiaľ vám neviem povedať, ako dlho tam ešte bude. Možno nejaké dva týždne,“ povedala nám jedna zo zamestnankýň inštitúcie.

Niekdajšiu tvár televízie Markíza zradilo zdravie aj napriek tomu, že sa v minulosti aktívne venovala športu. Cievne mozgové ochorenia sa totiž vyskytujú kedykoľvek a človek im nevie vopred zabrániť. V prípade, ak niekto prekoná mŕtvicu, je potrebné ihneď začať liečbu. Najneskôr však do troch, maximálne šiestich hodín.

Časť ľudí postihnutých mŕtvicou zomiera, iní zostávajú ťažko alebo úplne invalidní. Nedokážu sami fungovať a aj pri bežných aktivitách potrebujú pomoc. Štatistiky hovoria, že približne jedného z piatich pacientov, ktorí mŕtvicu prežijú, v priebehu ďalších rokov postihne ďalšia mozgová alebo srdcová príhoda. Riziko zvyšuje fajčenie, stres a nezdravý životný štýl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu