Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovensko na titulke významného denníka: Polícia chce umlčať novinárov, hanba obrovských rozmerov

Investigatívna novinára z Českej republiky Pavla Holcová patrila k blízkym kolegom Jána Kuciaka Zobraziť galériu (2)
Investigatívna novinára z Českej republiky Pavla Holcová patrila k blízkym kolegom Jána Kuciaka (Zdroj: archív P.H., Aktuality.sk)

BRATISLAVA - Reklama pre Slovensku, o akú rozhodne naša krajina nestojí. Celý svet od začiatku píše o vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Rovnako aj o Robertovi Ficovi a podozreniach na prepojenia s mafiou, o ktorých Ján Kuciak písal. Najnovšie spôsobila škandál samotná NAKA, ktorá od hrozbou pokuty zhabala mobil novinárke Pavle Holcovej.

Pavla Holcová čelila 8-hodinovému drsnému výsluchu v súvislosti s vraždou Jána a Martiny. Polícia jej však pod hrozbou pokuty zhabala mobilný telefón. Príkaz vydal prokurátor Špeciálnej prokuratúry, ktorý však k prípadu vraždy nie je pridelený.

Slovensko opäť rozoberajú vo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/washingtonpost.com)

Proti praktikám polície sa vzbúrili mediálne organizácie, ale aj verejnosť. Slovensko si dokonca opäť vyslúžilo medializáciu aj vo svete a to rovno na titulke významného denníka Washington post. "Pavla cestovala z Prahy do Bratislavy vlakom 4 hodiny. Od začiatku spolupracovala s vyšetrovateľmi, no po skoro troch mesiacoch ju predvolali na 8-hodinový výsluch, na konci ktorého jej zhabali telefón," píše sa v článku.

Svet sa búri proti praktikám NAKA: Z výsluchu Kuciakovej spojky z Česka sa stal medzinárodný škandál

"Holcová nie je trestne stíhaná, práve naopak. Zdá sa, že slovenské úrady robia všetko preto, aby ju zastavili," píše sa ďalej. Pod článkom sa rozbehla aj ostrá diskusia, v ktorej čitatelia ostro kritizujú postup slovenskej polície. Našu vládu a praktiky porovnávajú s Donaldom Trumpom a jeho politikou.

Viac o téme: Ján KuciakSvetové médiaPacva Holcová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu