Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hororová spoveď teroristu (21) z Daeš: Znásilnil som 200 žien a zabil 500 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KIRKÚK - Amar Hussein, bojovník teroristickej organizácie Daeš, povedal, že celý deň číta Korán, aby sa stal lepším človekom. Súčasne pripúšťa, že znásilnil viac ako 200 žien z irackých menšín a nevyzerá, že by mu to bolo nejako ľúto. Reportérom spravodajskej agentúry Reuters sa podarilo získať ojedinelý prístup k Amarovi a ďalšiemu bojovníkovi, ktorí boli zajatí kurdskými silami počas útoku na mesto Kirkúk v októbri minulého roka.

Horor matky, ktorej Daeš utýral dcérku (10) na smrť: Vykrvácala po mučení odporným nástrojom

Hussein uviedol, že jeho nadriadení a miestni velitelia Daeš im dali zelenú na znásilnenie toľko jezídok a iných žien, koľko chceli. "Mladí muži to potrebujú," povedal Hussein reportérom. "Je to normálne."

Zneužívanie žien

Hussein tvrdil, že chodili od domu k domu v niekoľkých mestách v Iraku a znásilňovali jezídky a ženy z iných menšín v čase, keď Daeš zaberal stále viac a viac územia od irackých bezpečnostných síl. Kurdskí bezpečnostní činitelia sa vyjadrili, že majú dôkazy o Husseinovom znásilňovaní a zabíjaní, ale nevedia, koľko presne obetí má na svedomí.

Keď sa teroristická skupina prehnala severom Iraku v roku 2014, radikáli znásilnil mnoho žien a uniesli ich ako sexuálne otrokyne. Taktiež zabili ich mužských príbuzných.

Strieľanie a stínanie

Hussein sa priznal, že od roku 2013, kedy vstúpil do Daeš, zabil asi 500 ľudí. "Koho sme potrebovali zastreliť, toho sme zastrelili, koho sme potrebovali popraviť, toho sme popravili," nechal sa počuť mladý džihádista, ktorý mal spočiatku strach, ale potom mu išlo zabíjanie ľahšie a ľahšie.

"Sedem, osem, 10, 30 alebo 40 ľudí," vysvetlil. "Zobrali sme ich do púšte a zabili," dodal Hussein, ktorý nakoniec prestal úplne váhať predtým, než niekoho zabil. Podľa neho bolo potom streliť niekoho do hlavy úplne normálne.

Zničený domov

Napriek tomu, že sa mladík otvorene priznal k hrozným zločinom, vidí sa ako obeť. Novinárom povedal, že pochádza z chudobného domova v irackom Mosule. "Nemal som peniaze, nemal mi kto povedať "Toto je zlé, toto je správne", žiadnu prácu. Mal som priateľov, ale nikoho, kto by mi poradil," posťažoval sa radikál, ktorého zregrutovali už ako 14-ročného. Duchovný v miestnej mešite z neho urobil džihádistu a potom sa pridal k al-Kájde a neskôr k Daeš.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu