Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Extrémisti z IS zverejnili FOTO z hromadnej vraždy: Zabili osem mužov!

Poprava ôsmich mužov na severe Iraku Zobraziť galériu (6)
Poprava ôsmich mužov na severe Iraku (Zdroj: YouTube)

BAGDAD - Sunnitská extrémistická skupina Islamský štát (IS) oznámila zabitie ôsmich mužov v provincii Saláhaddín na severe Iraku. Podľa IS zomreli pre ich údajnú spoluprácu s vládou, napísala dnes agentúra AP.

Fotografie z vraždy ôsmich šiitov zverejnil IS v pondelok na sociálnej sieti Twitter. Na záberoch vidno veľa seba zoradených osem kľačiacich bradatých mužov v oranžových kombinézach so zaviazanými očami a rukami zviazanými za chrbtom.

Poprava ôsmich mužov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Séria fotografií dokumentuje, ako zamaskovaní ozbrojenci v kuklách priviedli týchto mužov na breh rieky, nechali ich kľaknúť na zem a zozadu im strelili do hlavy. Päť zo zabitých mužov identifikovali ako príslušníkov polície a dvoch ako informátorov, pričom identitu poslednej obete sa nepodarilo určiť, napísala AP. IS miesto vraždy bezprostredne nespresnil.

Poprava ôsmich mužov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Poprava ôsmich mužov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

V Sýrii sťali veliteľa policajnej jednotky IS

Vo východnej Sýrii niekto sťal zástupcu veliteľa policajnej jednotky, ktorú založila organizácia Islamský štát (IS) na území, ktoré ovládla. Muž bol egyptskej národnosti a patril k veleniu jednotky, ktoré sama stínali nepriateľov IS. Telo nieslo podľa egyptských médií stopy po mučení a bolo v blízkosti elektrárne mesta Majádín v provincii Dajr az-Zaur.

Rami Abdar Rahmán zo sýrskej exilovej organizácie ochrancov ľudských práv povedal, že zatiaľ nie je jasné, či veliteľa zabil sám IS alebo miestni ľudia. V každom prípade je to významná vec, pretože to bol vysoko postavený človek jednotky Hisba a prvý jej člen, ktorý bol týmto spôsobom zlikvidovaný, povedal Rahmán. Na tele bol vraj nápis Toto je zlo, Šajchu. Hlava mala v kútiku úst cigaretu.

IS na dobytých územiach vyhlásil veľa zákazov údajne v súlade s islamským právom. Patrí k nim zákaz pitia alkoholu, ale aj fajčenie na verejných miestach. Najdlhšie a najvýraznejšie je IS prítomný v severnej Sýrii. Tamojší obyvatelia podávajú svedectvo o stínaní a ukameňovaní za neveru alebo rúhanie. Ramiho organizácia dnes tiež oznámila, že sa niekto v Majádínu pokúsil zabiť ďalších dvoch členov IS. Jedného s pomocou idúceho auta na kruhovom objazde, druhého zranili útočníci ťažkým predmetom z idúceho motocykla.

IS zverejnil aj fotky z popravy líbyjského vojaka

Poprava líbyjského vojaka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

Poprava líbyjského vojaka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu