Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Otec roka: Postihnutého synčeka denne nosí pešo do školy 30 kilometrov!

Milujúci otec nosí syna denne do školy Zobraziť galériu (3)
Milujúci otec nosí syna denne do školy (Zdroj: Foto: Daily Mail)

FENGYI - Oddaný čínsky otec, 40-ročný Yu Xukang sa sám stará o svojho chorého synčeka Xiaoa Qianga. Napriek tomu, že má už 12 rokov, meria len 90 centimetrov. Je telesne postihnutý, no myseľ má v poriadku. Obetavý otec preto každý deň nosí svojho synčeka v špeciálne upravenom koši na chrbte do školy a späť. Denne tak prejde neuveriteľných 18 míľ, takmer 29 km.

Oddaný otec Yu Xukang  (40) prejde peši každý deň neuveriteľnú vzdialenosť, aby dopravil svojho synčeka  Xiao Qianga do školy a späť. Prenáša ho v špeciálne upravenom koši na chrbte. Muž býva s 12-ročných chlapčekom v juhozápadnej čínskej provincii  Sichuan, 2000 míľ západne od Šanghaja. Milujúci otec sa o synčeka príkladne stará. Chlapček je telesne postihnutý, má obe ruky a nohy stočené a na chrbátiku má hrb.

"Ja viem, že môj syn je telesne postihnutý, ale jeho myseľ je v poriadku. V blízkosti som ale nenašiel žiadnu školu s potrebným vybavením, nikde ho neprijali. Miesto pre neho bolo v Fengyi v provincii Sichuan. To je od nás takmer päť míľ," hovorí otec.

Otec roka: Postihnutého synčeka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Muž sa o synčeka stará sám, s jeho matkou sa rozišli pred deviatimi rokmi, keď mal chlapček tri. Pre syna chce len to najlepšie, aby netrpel tým, že žije len s jedným rodičom. Pretože neexistuje žiadny školský autobus a žiadna vhodná verejná doprava otec sa rozhodol, že jedinou alternatívou, aby synovi zabezpečil pravidelnú školskú dochádzku je nosiť ho každý deň do školy a späť. "Robím to od vlaňajšieho septembra. Každé ráno vstávam o 5-tej, pripravím mu obed a potom ho odnesiem štyri a pol míle do školy. Hneď sa vrátim, aby som mohol pracovať a zarobiť peniaze. Potom sa do školy pre neho vraciam, vyzdvihnem syna a prinesiem ho domov." Dokopy tak denne prejde muž neuveriteľných 18 míľ (takmer 29 km).

"Môj syn so svojim postihnutím nie je schopný chodiť a nemôže ísť ani na bicykli. Napriek tomu, že má 12 rokov, je iba 90 cm vysoký. Ale som na neho hrdý, pretože patrí medzi najlepších z triedy. Viem, že dosiahne veľké veci. Mojím snom je, aby išiel na vysokú školu," hovorí muž.

Otec roka: Postihnutého synčeka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

O milujúceho otca sa zaujímali aj miestne médiá. Vďaka nim sa dostal so svojou obetavosťou do povedomia. Miestna vláda už oznámila, že onedlho pre neho prenajme v blízkosti školy byt. Do tej doby upravia aj podmienky v škole tak, aby sa tam deti, vrátane Xiaoa, mohli stravovať. To rovnako pomôže znížiť záťaž na otca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu