Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osud sa s ťažko chorým dievčatkom (9) na FOTO nemazná: Veronikina rodina sa dostala do pasce

Budúcnosť dievčatka je vratká Zobraziť galériu (3)
Budúcnosť dievčatka je vratká (Zdroj: Radoslav Hirko)

TREBIŠOV – Deväťročná Veronika má taký krásny a veselý úsmev, že by len málokto tušil, čím všetkým si už dievčatko muselo prejsť. Od narodenia zápasí s ťažkou diagnózou a jej rodičia sa teraz dostali do situácie, v ktorej sa len ťažko hľadajú východiská.

„Veronika je naše slniečko, aj keď sa, bohužiaľ, narodila s ťažkým zdravotným postihnutím. Lekári jej diagnostikovali DMO spastickú kvadraparézu a je odkázaná na invalidný vozík,“ napísal nám do redakcie otec Veroniky Radoslav Hirko.

Osud sa s ťažko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Radoslav Hirko)

Rodina sa na Topky obrátila s prosbou o uverejnenie článku už pred tromi rokmi a mnoho ľudí sa vtedy Veronike rozhodlo pomôcť. „Vďaka vašim čitateľom sa dostala na rehabilitácie, ktoré sú pre jej ďalší život nevyhnutné. Teraz však znova zháňame peniaze na rehabilitácie, ktoré poisťovne nepreplácajú a pre nás sú náklady na také rehabilitácie už neúnosné,“ zdôveril sa nám Veronikin otec, ktorý je momentálne bez zamestnania. Mama Veroniky je s dcérou doma a poberá len opatrovateľský príspevok. Dúfajúc, že sa nájde zopár dobrodincov, prosí rodina Veroniky o pomoc, vďaka ktorej by mohlo dievčatko pokračovať v potrebných rehabilitáciách.

Osud sa s ťažko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Radoslav Hirko)

Veronike  môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Radoslav Hirko

E-mail: radohi73@gmail.com

Tel. č.: 0907 511 372

Číslo účtu: 2152936659/0200

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Viac o téme: Veronika Hirková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu