Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Michaela (33) už nevie, ako ďalej: Slobodná mama sa prepadáva do hlbokého zúfalstva

Karinka si vytrpela svoje Zobraziť galériu (4)
Karinka si vytrpela svoje (Zdroj: Michaela Košecová)

DUBOVÁ – Slobodným matkám sa na Slovensku žije veľmi zle. Dôkazom toho je aj osud Michaely Kosecovej z Dubovej, ktorá poberá len rodičovský príspevok a dávku v hmotnej núdzi.

„Som zúfalá. Poberám len rodičovský príspevok vo výške 223 eur a dávku v hmotnej núdzi. Mesačné výdavky dosahujú viac ako 200 eur a čaká ma ešte vyúčtovanie za plyn a elektriku. Keby žili moji milovaní adoptívni rodičia, všetko by bolo inak,“ napísala nám do redakcie Michaela Kosecová, ktorá v žije v rodinnom dome po rodičoch so svojou chorou dcérkou, a ktorej príbeh sme naposledy zverejňovali v septembri. Teraz sa jej situácia ešte viac zhoršila. Kvôli finačnej núdzi má výdavky na plyn a elektrinu znížené, ale na živobytie jej podľa jej slov ostane len 10 až 15 eur mesačne.

Po zázraku prišlo trápenie: Michaela (32) si prešla tŕňovou cestou, trpí aj jej dcérka

„Doba je ťažká a nikto to v živote nemá ľahké,“ hovorí mladá mama, ku ktorej sa osud stavia chrbtom. Je samoživiteľkou 2-ročnej dcérky Karinky a jej narodenie považuje za malý zázrak. Počas tehotenstva gynekológ zistil, že dieťatku nebije srdce a Michaela mala ísť na potrat. Ešte pred zákrokom ju však poslali na vyšetrenie a na veľké prekvapenie bolo všetko v poriadku. No nebolo to celkom tak, ako zistila po pôrode.

Michaela (33) už nevie,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Dcérka Michaely má od narodenia zrastené obličky a vykĺbený bedrový kĺb, kvôli ktorému si veľa vytrpela. „Obe nožičky musela mať niekoľko mesiacov v sadre. Napriek tomu robí obrovské pokroky: Karinka už chodí sama, bez mojej pomoci,“ hovorí potešená mama.

Michaela (33) už nevie,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

„Budem vďačná za každý jeden cent, ktorý pomôže zlepšiť našu zúfalú finančnú situáciu. Preto zo srdca prosím všetkých dobrých ľudí, ktorí si náš príbeh prečítajú, aby nám aspoň trochu pomohli,“ dodala slobodná mamička v hmotnej núdzi.

Michaela (33) už nevie,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Akúkoľvek pomoc Michaele a Karinke môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

 

Michaela Kosecová, Podhorská 274/6 Dubová 900 90

Mobilný telefón: 0902 887 581

E-mail: miska.kosecova@zoznam.sk

Číslo účtu: 0189998950/0900 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Viac o téme: Potrebujú pomocMichaela Kosecová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu