Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Hotová katastrofa

Zobraziť galériu (2)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Prejazd Liptovským Mikulášom sa stal pre vodičov doslova peklom. Rozkopaná cesta 1. triedy kvôli výstavbe kanalizácie vytvára v čase dopravnej špičky kolóny, v ktorých stoja autá aj niekoľko desiatok minút. Takáto situácia može trvať ešte niekoľko týždňov. Robotníci totiž musia zvládnuť ešte približne 500-metrový úsek cesty.

Obeťami výstavby sú všetci vodiči, ktorí prechádzajú cez Liptovský Mikuláš, ale aj tamojší mestský úrad. Tam totiž smeruje väčšina nadávok nespokojných občanov. "Mesto s tým nemá nič spoločné. Ide o stavbu Severoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá buduje kanalizáciu na štátnej ceste. Je to súčasť akcie odkanalizovania horného Liptova, čo je asi 550-miliónová investícia," povedal zástupca primátora Jozef Repaský: "Kanalizácia sa týka šiestich obcí a dvoch miest a ústiť bude v čističke odpadových vôd v Liptovskej Ondrašovej."

Podľa zástupcu primátora mesto túto situáciu chce riešiť. "Zatlačíme na investora, aby počas prác bola premávka riadená ľuďmi a nie semaformi, ktoré majú dlhé intervaly na púšťanie áut, z jednej aj druhej strany. Taktiež by sme chceli, aby robotníci pracovali vo večerných hodinách a cez víkendy, keď je menšia premávka."

Projektový manažér odkanalizovania horného Liptova Marián Sokáč povedal: "Priznám sa, že v L. Mikuláši som nebol asi týždeň. Najbližší piatok však máme kontrolný deň a situáciu budeme riešiť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu