Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vodičovi havarovaného českého autobusu hrozí 10 rokov!

Nehoda autobusu
Nehoda autobusu

TRENČÍN - Prokurátor obžaloval českého vodiča autobusu, ktorý podľa polície vlani pri Trenčíne riskantnou jazdou zapríčinil smrteľnú dopravnú nehodu. Za zločin všeobecného ohrozenia mu v prípade preukázania viny pred súdom hrozí až desať rokov väzenia.

Dnes to potvrdil hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý. Pri nehode autobusu českej spoločnosti Student Agency zomreli štyria Slováci. "Okresný prokurátor v Trenčíne dnes podal na Okresný súd Trenčín na obvineného obžalobu pre zločin všeobecného ohrozenia. Dohoda o vine a treste nebola uzavretá, nakoľko s takýmto konaním nesúhlasili obvinený s obhajcom," poznamenal Sipavý.

Podľa skorších vyjadrení polície vyšetrovanie nepreukázalo technickú poruchu na vozidle. Vodič vraj havaroval, lebo išiel prirýchlo. Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. Tragická nehoda sa stala vlani v októbri na pravidelnej linke medzi Bardejovom a Prahou.

Okrem štyroch obetí na životoch si vyžiadala aj približne dve desiatky zranených, značná časť cestujúcich utrpela napríklad zlomeniny či pomliaždeniny. Na Slovensku sa v uplynulom období stalo viacero nehôd autobusov. Pri zrážke osobného vlaku a autobusu pri obci Polomka neďaleko Brezna zomrelo vo februári 12 ľudí, ďalších 19 sa zranilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu