Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žiak ZŠ vydieral rovesníka

BRATISLAVA - Zo zločinu vydierania a z prečinu porušovania domovej slobody obvinil vyšetrovateľ v Lučenci žiaka základnej školy, 15-ročného chlapca z Maškovej (okr. Lučenec).

Od septembra minulého roku vo viacerých prípadoch a na rôznych miestach pod hrozbou násilia žiadal peniaze od 13-ročného chlapca z Prahy v okrese Lučenec. Z obavy, že by svoje vyhrážky splnil, mu chlapec dal 10 eur.

V apríli prišiel obvinený dvakrát za chlapcom domov a pod hrozbou násilia žiadal od neho bicykel. Obvinený je stíhaný na slobode, ako mladistvému mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zo zločinu vydierania obvinil vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote 41-ročnú ženu z obce Vyšné Valice (okr. Rimavská Sobota). Od presne nezisteného obdobia minulého roku sa vyhrážala zabitím svojim dvom bratom, s ktorými žije v spoločnej domácnosti.

Pod hrozbou zabitia a upálenia požadovala od nich cigarety, peniaze, hádzala do nich kamene, útočila na nich kuchynským nožom, čím vzbudila u nich obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Počas incidentov však bratov nezranila. Obvinená je stíhaná na slobode, hrozí jej trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu