Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Policajti postupne dostanú 800 nových meračov alkoholu v dychu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Policajti postupne dostanú do výbavy 800 nových meračov alkoholu. Za analyzátory dychu s príslušenstvom rezort vnútra zaplatí 1,3 milióna eur. Súčasťou nového kontraktu sú aj servisné služby a dodávky spotrebného materiálu počas piatich rokov v predpokladanej hodnote 1,7 milióna eur. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Po úspešnom verejnom obstarávaní je novým dodávateľom analyzátorov spoločnosť Dräger Slovensko," priblížil rezort. Ako zdôvodnil, v porovnaní s ďalšími dvomi záujemcami predložil najvýhodnejšiu ponuku vo verejnom obstarávaní, ktoré ministerstvo vnútra vyhlásilo v apríli. Obstarávacia cena jednej sady pozostávajúcej z prístroja, prenosnej tlačiarne a transportného kufríka je 1660 eur. Servisné služby a spotrebný materiál zahŕňajú napríklad dodávku náustkov, termopapiera pre tlač, ako aj poskytovanie pravidelnej polročnej justáže, profylaktiky. Polícia v súčasnosti pri cestných kontrolách používa analyzátory Dräger a Alcoquant.

Muž nafúkal viac ako 3 promile alkoholu
Zobraziť galériu (2)
Muž nafúkal viac ako 3 promile alkoholu  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Nové prístroje nahradia tie, ktorých oprava a prevádzka prestávajú byť rentabilné. Nákup prístrojov je financovaný z prostriedkov získaných z osempercentného odvodu z povinného zmluvného poistenia za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla v zmysle zákona o poisťovníctve. Ako dodal rezort, celkový počet prístrojov pripravených pre priamy výkon polície sa po nákupe zvýši. Prispejú tak k zintenzívneniu boja proti alkoholu za volantom. Obnova techniky pomôže aj k znižovaniu nehodovosti, strát na životoch a škôd na majetku.

Viac o téme: AlkoholPolícia Merač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu