Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia zaznamenala v Trnavskom kraji za júl 138 dopravných nehôd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

TRNAVA - Policajti Trnavského kraja zaznamenali za júl 2023 celkovo 138 dopravných nehôd, čo je o 43 viac ako v rovnakom mesiaci minulého roka. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Najvyšší počet nehôd a zároveň aj ich najvyšší nárast eviduje polícia v okrese Trnava. Najnižší počet zrážok zaznamenala v okresoch Hlohovec a Skalica. "Za uplynulý mesiac podľahlo po dopravných nehodách svojim zraneniam šesť osôb, čo je až o päť viac ako v minulom roku. Ťažké zranenia utrpelo deväť osôb, čo je nárast o štyri a ľahko sa zranilo 64 osôb, čo je o 27 viac ako v júli 2022," uviedla Antalová.

 

RUŠNÝ JÚL NA NAŠICH CESTÁCH: POLICAJTI RIEŠILI PRIEMERNE 4 NEHODY DENNE Policajti Trnavského kraja zaznamenali za júl...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, August 16, 2023

Policajti evidujú aj zvýšený počet dopravných nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. "Celkovo ich zaznamenali 24, čo je o 15 viac ako v rovnakom období minulého roka. Najviac podgurážených vodičov havarovalo v okresoch Trnava a Dunajská Streda," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Za mesiac júl polícia riešila štyri nehody s chodcami a 12 zrážok vozidiel s cyklistami. Z nich v ôsmich prípadoch nehody zavinili samotní nemotoroví účastníci premávky. Najčastejšími príčinami kolízií bolo porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy a nesprávna jazda cez križovatku.

Viac o téme: NehodaDopravaJúlTrnavaPolícia Dopravené nehody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu