Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bratislavčania, pripravte sa! V noci by malo snežiť: Mesto chystá preventívny zásah posypom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V Bratislave môže v noci snežiť, mesto preto chystá zásah zimnej údržby. Tá sa bude týkať preventívneho posypu lávok a schodov, v prípade potreby aj kopcovitých terénov a mostov. Hlavné mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.

archívne video Minuloročné husté sneženie v Bratislave

Bratislavu zasiahlo husté sneženie (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

"Budú pripravené sypače a ruční pracovníci, ktorí v prípade potreby vyrazia do terénu ešte pred tým, aby kritické úseky začali preventívne ošetrovať skôr, než začne snežiť," píše sa na soiálnej sieti. Preventívny zásah je podľa mesta potrebný, keďže aj pri teplotách tesne nad nulou sa môže rýchlo tvoriť súvislá vrstva snehu.

 

❄️ PLÁN DNEŠNÉHO ZÁSAHU ZIMNEJ ÚDRŽBY 🌨️ Bratislavu počas dnešnej noci podľa predpovede počasia čaká sychravé počasie....

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Tuesday, November 22, 2022

Včasnou zimnou údržbou chce Bratislava zabezpečiť zjazdnosť ciest a čo najrýchlejšie dosiahnuť schodnosť chodníkov pre ľudí cestujúcich do práce.

SHMÚ upozorňuje aj na poľadovicu na východnom a strednom Slovensku

Na východnom a strednom Slovensku sa môže v noci a stredu (23. 11.) vyskytnúť poľadovica. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webovej stránke. 

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa
Zobraziť galériu (2)
Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa  (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha pred poľadovicou platí pre celý Žilinský, Košický a Prešovský kraj a pre okresy Považská Bystrica, Púchov, Rimavská sobota, Revúca, Brezno a Banská Bystrica do stredy 11.00 h. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornili meteorológovia.

Viac o téme: SnehPočasiePosypBratislavaZimná údržba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu