Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bratislava chce mať vo svojich DSS čo najviac zaočkovaných ľudí proti KORONAVÍRUSU

Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava vyjadrilo snahu mať čo najvyššiu preočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 medzi zamestnancami aj klientmi zariadení sociálnych služieb. Zamestnanci mestských zariadení sa už podľa magistrátu nahlasujú na očkovanie individuálne a za podpory zariadení.

"Manažovanie termínov je na strane očkovacích miest. Doposiaľ vieme iba to, že viacerým zamestnancom bol pridelený termín na očkovanie už v tomto týždni," uviedla hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. Od zverejnenia formuláru na očkovanie (2. 1.) mesto podporuje zamestnancov zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta, aby sa na očkovanie prihlásili.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Teší nás, že samotným zamestnancom idú príkladom riaditeľky a riaditeľ zariadení, ako aj vedúci pracovníci jednotlivých úsekov," poznamenala Rajčanová. Možnosť prihlásiť sa na očkovanie využili podľa jej slov aj mestskí terénni sociálni pracovníci. V januári pripravuje hlavné mesto pre zamestnancov a klientov zariadení, ale aj ich rodiny viaceré informačné materiály, ktoré by im mali zodpovedať základné otázky a nejasnosti.

Viac o téme: OčkovanieBratislavaDSSKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu