Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Incident v parlamente! VIDEO Pročko mal škrtiť Blahu: Začalo to urážkou manželky! Ani nevieš, kto všetko s ňou...

Ľuboš Blaha a Jozef Pročko Zobraziť galériu (5)
Ľuboš Blaha a Jozef Pročko (Zdroj: Facebook/A.P., Jozef Pročko, Ľuboš Blaha)

BRATISLAVA - Konflikt, aký tu už dlho nebol. Tak by sa dala nazvať dnešná parlamentná schôdza, ktorá skončila skutočne vo veľkom štýle. V hlavných úlohách boli poslanec za OĽaNO a bývalý zabávač Jozef Pročko a poslanec z klubu Smer-SD Ľuboš Blaha. Po ostrej výmene názorov malo prísť na rad aj škrtenie a dokonca aj trestné oznámenie.

Podľa poslanca Blahu to malo začať všetko v parlamentnom bufete. "Takéto niečo som naozaj ešte nezažil. Pán Pročko má problém s nervami a integrity. Neuniesol náš slovný konflikt. Prišiel ku mne a začal mnou lomcovať a škrtiť ma. Bol pri tom čašník a videl tú šarvátku," povedal Blaha.

VIDEO Vyjadrenie poslanca Blahu:

Blaha podáva na Pročka trestné oznámenie, v parlamente ho vraj napadol (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Od slovného poštuchávania až k trestnému oznámeniu

Rozbuškou mali byť Pročkove narážky na predsedu Smeru-SD, ktorý podľa jeho názoru prišiel do parlamentu v podguráženom stave spolu s poslancom Vážnym. Na protiútok sa mal postaviť Blaha a Pročkovi odkazoval, že sa správa ako opica. "V parlamentnom bufete ma práve fyzicky napadol poslanec Pročko. Chytil ma rukami za krk, škrtil ma a zúrivo so mnou lomcoval, kým nezasiahol čašník. Kompletne zmyslov zbavený. Neopätoval som. Ja spory násilím neriešim. Práve som u lekára a ešte dnes podám trestné oznámenie," píše na sociálnej sieti Blaha, ktorý pridal aj fotografiu červeného krku.

Incident v parlamente! VIDEO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Ľuboš Blaha)

Pročko tvrdí, že nikoho nenapadol

Na dnešný horúci priebeh zasadania v parlamente reagoval aj druhý aktér konfliktu. Sám Pročko na sociálnej sieti prostredníctvo videa z pléna parlamentu tvrdí, že nikoho nenapadol a predstavitelia Smeru sa vraj boja, pretože dnes oznámil od nich odchod podpredseda a expremiér Peter Pellegrini. Podľa jeho slov navyše na schôdzu prišli podgurážení poslanci Robert Fico a Ľubomír Vážny.

"Na schôdzu prišiel poslanec Fico aj poslanec Vážny bez rúška a spolu s nimi si dal dole rúško aj poslanec Blaha. Dal som procedurálny návrh, aby boli v pohotovosti záchranné zložky kvôli ním dvom a keďže majú zdravotné problémy, aby sa im nič nestalo. Na to mi začal Blaha nadávať do opíc," hovorí vo videu Pročko. Keď vyšli z rokovacej miestnosti mal mať Blaha narážky aj na Pročkovu ženu. Pročko vo videu tiež tvrdí, že Blahu nenapadol.

Jozef Pročko
Zobraziť galériu (5)
Jozef Pročko  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O pár minút po konflikte sa poslanec Pročko na Facebooku ozval zas a sarkasticky si vymenil profilovú fotku za podobnú Blahovi. Pročko s červeným krkom na profilovke hovorí o "alergii na Blahu".

Incident v parlamente! VIDEO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Jožo Pročko - stránka)

S bitkou v parlamente nesúhlasí predseda parlamentu Boris Kollár. „V parlamente by sme sa mali rozprávať a nie biť,“ skonštatoval po dnešku predseda Sme rodina.

Viac o téme: Ľuboš BlahaJozef Pročko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu