Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Košicami sa prehnala veterná smršť

Vietor polámal stromy pred košickým Daňovým úradom. Fotografiu nám do redakcie poslal Ladislav Madlenák. Zobraziť galériu (2)
Vietor polámal stromy pred košickým Daňovým úradom. Fotografiu nám do redakcie poslal Ladislav Madlenák.

KOŠICE - Veterná smršť, ktorá sa prehnala Košicami a okolím po ôsmej hodine večer váľala stromy, lámala konáre, strhávala strechy a čiastočne obmedzila aj mestskú hromadnú dopravu.

"Hasiči mali mimoriadne rušný večer a noc. Mestom sa prehnala víchrica, ktorá trvala asi pol hodiny," informoval dnes ráno agentúru SITA dispečer Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Miloš Kováč.

Silný vietor strhol plechové strechy na garážach na Bielocerkevskej ulici na Furči a na Szákalyho ulici. Víchor poškodil strechy na 2 rodinných domoch v Malej Ide a Mokranciach. Priamo v meste vyvalil desať stromov a polámal množstvo konárov, ktoré poškodili aj trolejové vedenia, a tak bola odstavená trolejbusová a čiastočne električková doprava.

Vyvrátený strom na Triede SNP padol a poškodil štyri autá. "Keď jeden z majiteľov videl tú spúšť, skolaboval a hasiči ho museli zachraňovať. Skončil v nemocnici, podobne ako aj ďalší, ktorému strom poškodil auto na Alejovej ulici," povedal Kováč. Podľa jeho informácie mali hasiči v okrese Rožňava v noci sedem výjazdov, z toho v šiestich prípadoch šlo o vetrom vyvrátené stromy.



Máte fotografie vyčíňania veternej smršte v Košiciach? Pošlite nám ich!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu