Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najväčšie trapasy v slovenskej politike: TOP 10 výstrelkov, ktoré bavili Slovensko!

V parlamente bolo tento rok veselo. Zobraziť galériu (9)
V parlamente bolo tento rok veselo. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Ani jeden rok sa nemôže zaobísť bez politických trapasov. Rok 2015 bol na ne veľmi bohatý, niektoré boli dokonca medzinárodné. "Hviezdili" politici vládneho Smeru ako aj opozičníci. Pozrite si 10 najväčších trapasov v slovenskej politike.

Paška ministrom

Bývalá dvojka Smeru a šedá eminencia strany Pavol Paška v politike definitívne skončiť nechce. Po škandáloch v zdravotníctve sa stiahol z postu predsedu parlamentu a nebude kandidovať ani v blížiacich sa parlamentných voľbách. No stále poškuľuje po ministerských postoch. Ak by takáto ponuka prišla, neváhal by.

Pavol Paška
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Expredseda parlamentu v rozhovore priznal, že ak by dostal ponuku na post ministra zahraničných vecí, určite by sa nad ňou zamyslel. "Funkcia šéfa parlamentu v sebe niesla aj významný zahraničnopolitický rozmer," konštatoval. Jeho úvahy však rýchlo schladil premiér Fico, ktorý vyhlásil, že na post ministra má toho správneho človeka.

Nebezpečný Harry potter

Už by ste nemali svojim deťom púšťať rozprávky ako Spiderman alebo Harry Potter. Tie majú totiž zlý vplyv na ich vývoj. K podobnému záveru došli niektorí pedagógovia, ktorí pod hlavičkou ministerstva školstva, vydali dokument s názvom Mediálna výchova v školskom vzdelávacom programe. Autori navyše tvrdia, že reality show ako spevácka súťaž Superstar vytvára falošné emócie a môžu spôsobovať traumu.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: telkac.zoznam.sk)

Dnešné idoly už nemajú priveľa spoločného s dávnymi hrdinami spred niekoľkých rokov. Dnes sú to najmä herci, speváci a hudobníci, píše sa v publikácii, od ktorej sa ministerstvo dištancovalo. Spolu so zmenou hlavných hrdinov prichádza aj zmena vzorcov správania, kritizujú autori. "Mladých priťahuje ich imidž, životný štýl, spojený často iba so škandálmi, málo kultivovaný osobný prejav plný vulgárnosti ap. Vo filmoch pôsobí hercom stvárnená postava, od ktorej preberajú názory, životný štýl a menia ich na schému. Vodcami v skupinách teenagerov sa stávajú typy, ktoré dokážu dokonale napodobniť všeobecne obdivovaný idol, často pôsobiaci dosť negatívne. Hrdinom dnešnej mládeže už nie je Jánošík ani vojenskí vojvodcovia, ale Rambovia, Spidermani, Supermani."

Matovičovo Belize

Igor Matovič zverejnil šokujúcu správu, že premiér Fico má na účtoch v Belize stovky miliónov dolárov. Informáciu vraj dostal ako tip. Ten, bohužiaľ, bez väčšieho preverenia zverejnil, za čo si vyslúžil od Fica trestné oznámenie. "Nie je možné len tak niekoho opľuť, bez dôkazov, bez všetkého a očakávať, že ten, kto je opľutý, si bude utierať svoje sliny sám," vyhlásil Fico a naznačil, že Matovičovi tečie do topánok.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Facebook.com)

Obnažený komunista

Na kandidátke Komunistickej strany Slovenska sa vyskytol veľmi zaujímavý uchádzač o miesto v parlamente. Na 49. mieste kandidátky Komunistickej strane Slovenska môžete nájsť Karola Jankóa. Podľa našich informácií je nezamestnaný muž dobre známe meno v Senci. Takmer 40 ročný magister má však nevšednú záľubu.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív)

Na sociálnej sieti, ale aj na českej gay zoznamke sa chváli polonahými fotkami na koľajniciach. Na internete je možné tiež nájsť jeho vyplnený profil. V ňom sa dozviete napríklad to, aké má sexuálne záľuby či ochlpenie na intímnych miestach.

Exoti na kandidátkach

Do parlamentu sa chce dostať zaujímavá zbierka mien. Nájdeme medzi nimi trestne stíhaných, exministra, milenku šéfa strany, otca missky či kamaráta vraha. Vo voľbách, ktoré sa konajú 5. marca, bude teda z čoho vyberať. Medzi nimi je napríklad kontroverzný Ján Kvorka, ktorý kandiduje z 53. miesta smeráckej kandidátky. Pred časom bol trestne stíhaný. Podľa Fica však bol oslobodený spod všetkých obvinení.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Kandiduje aj Petra Krištúfková, bývalá milenka Borisa Kollára s ktorou má dcéru Ester. Známy Malačan Oskar Dobrovodský, ktorý roky bojuje s neprispôsobivými občanmi či Jozef Jobbágy. Tento kandidát Mostu a starosta obce Svätý Peter sa kamaráti s vrahom troch Rómov z Hurbanova. Vraha a policajta v jednej osobe vraj stále navštevuje aj vo väzení.

Traktorista Pellegrini

Predseda parlamentu Peter Pellegrini vo februári zverejnil na svojom Facebooku video propagujúce tanečnú súťaž škôl The School Dance 2015. Kuriózne je, že vo videu predseda NRSR sám vystupoval ako traktorista. Podnet na neho pre možné porušenie zákona o konflikte záujmov podal výboru pre nezlučiteľnosť funkcií predseda OKS Ondrej Dostál.

Počiatek dostal vajíčkom

"Tu máte, im dajte, ktorých ste nezaplatili, im to dajte! Banda zlodejov," kričal na politikov muž a hádzal pritom vajíčka na Počiatka a jeho kolegov, ktorí strihali pásku na novom diaľničnom úseku.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR)

Nasrdený chlapík bol zástupca nespokojných živnostníkov z kauzy Váhostav Milan Blaho. Blaho je zástupca malých veriteľov Váhostavu. Viedol rokovania živnostníkov s Ficovou vládou. Okrem vajíčok Počiatka zasypal aj spŕškou vulgárností a drsnými odkazmi.

Počiatka zahádzali vajíčkami

Frešov šéf NKÚ

Pavol Frešo sa asi pomiatol. Toto si myslela asi celá opozícia, keď ako jediný navrhol kandidáta na post Najvyššieho kontrolného úradu iného, ako všetci opoziční poslanci. Šéf SDKÚ v máji, kedy sa odohrala voľba, argumentoval tak, že Karol Mitrík je schopný a osvedčený kandidát. Zvyšok opozície navrhoval Maroša Žilinku. Opozícia tiež vinila Mitríka z toho, že má blízko Smeru. V tajnom parlamentnom hlasovaní ho napokon zvolili najmä hlasy smerákov.

Sulíkov tromf

Mala posilniť rady strany SAS. Napokon z toho vzišlo. Dopomohol tomu aj škandál, ktorým s apreslávila aktivistka LGBT komunity Romana Schlesinger. Pred najväčším kresťanským sviatkom totiž napísala na Facebooku vulgárny status, kde prirovnala Ježiša Krista k masochistovi. "Ináč, v Rakúsku sú aj pumpy zavreté. Jak jeden sadomasochista doj*be ľuďom život aj po 2015 rokoch...ach", znel odkaz.

Najväčšie trapasy v slovenskej
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Vypískaný Pellegrini

Mladý predseda parlamentu sa dostal do nášho rebríčka aj druhý raz. V máji sa konali majstrovstvá sveta v hokeji. Pellegrini bol na jednom zápase odovzdať cenu pre najlepšieho hráča nášho tímu. No dočkal sa nepríjemného prekvapenia. Celý štadión ho vypískal.

Po zápase zverejnil na svojom Facebooku aj fotku zo štadióna. "Chalani, gratulujem k víťazstvu! Verím, že táto moja prvá selfie v živote je s budúcimi medailistami," napísal. V komentároch sa mu ľudia aj ďalej vysmievali. Preto fotku neskôr stiahol.

Viac o téme: ParlamentPoslanciTrapasyRok 2015
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu