Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Škandál poslankyne za Smer: Českej kolegyni sa mala zveriť s láskou k Bielorusku, na slobodu kašľať

Mária Janíková Zobraziť galériu (2)
Mária Janíková (Zdroj: SITA)

PRAHA/BRATISLAVA - Včerajšie stretnutie slovenských poslancov z parlamentného výboru pre sociálne veci so svojimi českými kolegami má veľmi kurióznu dohru. Miestopredsedkyňa strany TOP 09 Markéta Adamová totiž vo svojom profile na Facebooku zverejnila post, v ktorom opísala zvláštny rozhovor so smeráčkou Máriou Janíkovou. Tá sa jej mala priznať k tomu, že jej inšpiráciou je Bielorusko a sloboda zase nie je pre život až taká dôležitá.

Najväčšie trapasy v slovenskej politike: TOP 10 výstrelkov, ktoré bavili Slovensko!

Česká politička zostala z ich konverzácie natoľko prekvapená, že sa o ňu rozhodla podeliť aj s internetovými užívateľmi. "Dneska sme mali oficiálne stretnutie so slovenskými poslancami z výboru pre sociálnu politiku, všetci kto nás navštívili boli z vládnuceho Smeru," napísala v stredu Adamová na začiatku svojho komentára, aby uviedla čitateľa do deja.

Mária Janíková
Zobraziť galériu (2)
Mária Janíková  (Zdroj: SITA)

"Pani poslankyňa Janíková mi prezradila svoju stratégiu - chcela by sa inšpirovať v Bielorusku," pokračovala politička s tým, že po jej slovách zalapala po dychu a spýtala sa, v čom konkrétne by sa teda rada inšpirovala. Adamová tam sama pred mesiacmi bola a táto krajina jej neprišla ako práve najlepší vzor pre ostatných.

 

Dneska jsme měli oficiální setkání se slovenskými poslanci z výboru pro sociální politiku, všichni kdo nás navštívili...

Posted by Markéta Adamová on 10. február 2016

"Ona na to: "No ale bolo tam čisto na uliciach, že? A tá nezamestnanosť! 1%! To je predsa úžasné," nedala sa vraj Janíková a poukázala na to, čo je podľa nej hodno nasledovania. Keď sa však Adamová ohradila, že v Bielorusku, ako v jedinej európskej krajine stále vládne diktatúra, a chýba v nej sloboda, mala na to Janíková reagovať odpoveďou: "Načo je vám sloboda?!"

"No, nezávidím Slovákom," zakončila svoj post Adamová. Mária Janíková však tvrdí, že ide o výmysel českej poslankyne. Na pracovnom obede sa síce rozprávali aj o Bielorusku, ale ona len vyzdvihla kvalitu ich školstva a pracovné možnosti. Ako sociálna demokratka by si vraj nikdy nedovolila takto hovoriť o slobode a ani to neurobila.

Viac o téme: SmerMária JaníkováMarkéta Adamová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu