Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Policajti v akcii: Za štyri hodiny zistili viac ako stovku priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas piatkovej osobitnej kontroly na cestách v bratislavskom kraji zistili policajti v priebehu štyroch hodín 102 priestupkov. Až 85 z nich potrestali blokovou pokutou, v troch prípadoch zadržali vodičský preukaz.

"Kontrola bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, požitie alkoholu, ale aj správanie sa cyklistov a chodcov na cestách," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová. "Najčastejším priestupkom bolo nedodržanie povolenej rýchlosti, toho sa dopustilo až 30 vodičov," informovala Kurucová.

Menej početnými priestupkami bolo nesprávne osvetlenie, nesprávny spôsob jazdy, jazda bez zapnutých bezpečnostných pásov a telefonovanie počas jazdy. V 14 prípadoch policajti pri kontrole zistili zlý technický stav vozidla. "Trom vodičom policajti zadržali vodičský preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla vzali ôsmim vodičom," doplnila Kurucová. Polícia podľa jej slov riešila aj dva priestupky, ktorých sa dopustili chodci a jeden priestupok cyklistu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu