Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Belize na žiadosť o vydanie Mella zatiaľ neodpovedalo

Karol Mello
Karol Mello

BRATISLAVA - Slovensko zatiaľ nedostalo odpoveď od Belize na oficiálnu žiadosť o vydanie hľadaného Slováka Karola Mella Dnes to potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel. Žiadosť o vydanie, ktorú rezort diplomacie poslal minulý týždeň, mala byť podkladom na jeho vzatie do vydávajúcej väzby v Belize.

Belizský súd v pondelok (20.8.) oslobodil Mella spod obvinení z porušenia imigračných zákonov. Nádej slovenských vyšetrovacích orgánov, že Mella z krajiny vyhostia, teda zhasla. Na slobode je od minulého týždňa, keď ho prepustili po zložení kaucie. Orgány v Belize však boli podľa Gandela požiadané, aby zabezpečili, že Mello neopustí krajinu.

Ministerstvo spravodlivosti svoje ďalšie kroky nekonkretizuje. "V tejto fáze nechceme skĺznuť do nijakých špekulácií, na ťahu je belizská strana a my čakáme na jej odpoveď, podľa ktorej budeme zvažovať ďalší postup," povedala hovorkyňa rezortu justície Jana Zlatohlávková. Ministerstvo spravodlivosti je pripravené poskytnúť príslušným belizským orgánom maximálnu súčinnosť.

Mella zatkli 11. júla v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Mella a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho aj z účasti na ďalšej vražde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu