Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lučenec prišiel aj o poslednú labuť, našli len pierka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUČENEC - Pýchou lučeneckého lesoparku je jazierko s množstvom rýb, divých kačíc a donedávna aj labutí. Ešte vlani sa na hladine vznášali tak labute čierne, ako aj biele. Tento rok zostala jediná a aj tá je definitívne preč.

Pred niekoľkými týždňami napadol poslednú labuť pes. Jeden z návštevníkov parku ho nemal na vôdzke. Podľa Jána Šnúrika z mestského úradu v Lučenci odniesli zraneného vtáka k veterinárovi. Po ošetrení sa zdalo, že zranenie nebude vážne.

Krídlo nebolo zlomené, stačilo ho na pár dní stabilizovať a drobné rany vydezinfikovať. Labuť so spusteným krídlom sa vrátila na hladinu rybníka, občas sa nebojácne prechádzala po trávniku v bezprostrednej blízkosti ľudí. Teraz však definitívne zmizla. Správca parku našiel na jednom mieste už len zopár pierok.

Momentálne nikto nevie, čo sa s labuťou stalo. Do lesoparku totiž občas zablúdi aj divá zver, ktorá má na svedomí väčšinu zmiznutého, voľne žijúceho vtáctva v parku. V minulosti však aj polícia vyšetrovala prípad krádeže labutí. Podozrievali niekoľkých ľudí, že vzácne vtáky ulovili a zjedli. To sa však nepodarilo dokázať.

Či a kedy sa ešte labute do lučeneckého parku vrátia, zatiaľ kompetentní nevedia. Nateraz jedinou zmienkou po vzácnom operencovi zostáva iba miestny podnik, ktorý po ňom nesie názov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu