Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nohy mu obžierali červy

„Pravú nohu mám ešte obviazanú. Z dolnej časti mi vychádzali červy,“ hovorí Rudolf Priečko (51).
„Pravú nohu mám ešte obviazanú. Z dolnej časti mi vychádzali červy,“ hovorí Rudolf Priečko (51).

ČADCA - Nechutné a priam hrôzostrašné. Čadčiansky bezdomovec sa dostal do nemocnice s ťažkou infekciou, ktorú mu spôsobili parazity. Červy mu obžierali obidve nohy. Hrozila mu amputácia, lekári mu ich však našťastie zachránili.

Na osudný deň, keď Rudolf Priečko (51) sám zbadal, ako mu červy „žerú“ nohy, chce zabudnúť. „Bol to hrozný pohľad. Keď som videl, ako mi z nôh vychádzajú červíky, šiel som sa umyť do rieky Kysuca. Dal som si ponožku dole a v nej som ich mal plno. Vrátil som sa na miesto, kde som spával na škatuliach. Po nich tiež liezli,“ vraví Rudo, ktorý je na ulici už viac ako dva roky. Okoloidúci zavolali sanitku a tá ho odviezla do nemocnice.

O jeho nohy bojovali lekári. „Prišiel v hroznom stave. Hrozila mu amputácia obidvoch nôh. Zachránili sme mu ich, ale je možné, že bude musieť podstúpiť plastickú operáciu pravej dolnej končatiny. Tá je ešte dosť zasiahnutá,“ vraví lekár Silvester Drexler. Parazity sa mu do nôh dostali v dôsledku nedostatočnej hygieny. Do otvorenej rany mu muchy nakládli vajíčka, z ktorých sa vyliahli červy. Tie sa živili tkanivom dolných končatín.

Kam pôjde Rudolf po prepustení z nemocnice ešte nie je isté. „Zatiaľ asi pôjdem opäť na ulicu,“ dodáva. Podľa jeho slov po smrti manželky sa opustil. Život preňho prestal mať zmysel, nepracoval, a tak ani nemal z čoho platiť dvojizbový byt. Začal sa túlať. Teraz si podal žiadosť o prijatie do domova dôchodcov a verí, že jeho žiadosti vyhovejú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu