Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

"SICARIO JE MÔJ NAJLEPŠÍ FILM," HOVORÍ REŽISÉR DENIS VILLENEUVE

V Mexiku Sicario znamená hitman, teda nájomný vrah Zobraziť galériu (10)
V Mexiku Sicario znamená hitman, teda nájomný vrah (Zdroj: PR)

V Mexiku Sicario znamená hitman, teda nájomný vrah, a práve k hraniciam Mexika a USA zamierime spoločne s mladou idealistickou agentkou FBI Kate Macyovou, ktorá tu nastupuje v rámci pridelenia k novej operačnej skupine. Cieľ ich misie je jednoduchý – zlikvidovať šéfa mexického drogového kartelu. Pod vedením záhadného konzultanta s pohnutou minulosťou celý tým vyráža na svoju tajnú misiu a Kate si je čoskoro nútená položiť otázku, komu veriť a kto jej vlastne zaistí prežitie.

Kanadský režisér Denis Villeneuve sa javí ako jeden z najtalentovanějších thrillerových tvorcov súčasnosti. Premiéru mal Sicario v Cannes a od Variety a Hollywood Reporter dostal drogový thriller Sicario najvyššiu, stopercentnú známku.

Sicario je thriller o svete, ktorý nemá zľutovanie so slabými a váhavými. Je o akcii spravodajských služieb, ktorá má za úlohu presadiť pravidlá tam, kde sa nimi nikdo neriadi.

„Sicario je silnou výpoveďou o operáciách pololegálnych agentov a mexických kartelov, ale je to tiež príbeh o Amerike, o strete idealizmu a realizmu pri riešení problémov iných krajín“, hovorí režisér.

„Uvedomil som si, Mexiko, ktoré ste mohli kedykoľvek navštíviť, je preč. Stalo sa z neho súčasné miesto, kde neplatia žiadne zákony. Súčasne som si uvedomil, že som nikdy nevidel film o zmenách života v severnom Mexiku, o vláde drog a korupcie, o militarizácii kartelov a o spôsobe, akým mašinéria americkej vlády rieši tieto problémy. Náš film nedelí postavy na darebákov a hrdinov. V tomto prostredí to nie je možné. Aj keď sa svet zbaví jedného zlosyna, k riešeniu problému sa tým nepriblíží.“

Benicio Del Toro dostal najkonfliktnejšiu úlohu svojej kariéry. „Svetí účel prostriedky? Čo to je, keď kvôli tomu, aby ste dostali jedného, zahynie dvadsať nevinných ľudí?“ povedal.

Vo všetkých Villeneuvových filmoch sa vyskytuje téma, posadnutosti Američanov násilím. Sicario nie je výjimkou. Snímka nakrútená v Novom Mexiku s rozpočtom 32 miliónov dolárov, s hviezdami ako držiteľ Oscara Benicio del Toro, držiteľka Zlatého Glóbusu Emily Blunt, Josh Brolin a Victor Garber prichádza do slovenských kín 8.októbra.

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu