Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Petr Haničinec: Zomrel v manželkinom náručí

Petr Haničinec patril k najobľúbenejším českým hercom.
Petr Haničinec patril k najobľúbenejším českým hercom.

BRATRONICE - Legendárny český herec Petr Haničinec († 77) zomrel včera po šiestej hodine ráno v náručí manželky Radky (57).

Podľahol celkovému vyčerpaniu organizmu. K rakovine hrubého čreva sa v posledných hodinách pridal ešte zápal pľúc. „Môj milovaný Péťa zomrel v spánku. Držala som ho v objatí až do poslednej chvíle,“ povedala Radka Haničincová.

Posledná, štvrtá manželka hereckej legendy sa o svojho manžela obetavo starala dvadsať rokov, no najmä posledných štrnásť mesiacov. V septembri 2006 si ho s rakovinou a ťažkou gangrénou previezla do ich domu v Bratroniciach a odvtedy sa od neho prakticky nepohla. „Milujem ho a nie je mi to na príťaž,“ opakovala stále. Haničincov zdravotný stav sa však napriek obrovskej starostlivosti stále zhoršoval. Sám sa nepostavil, nemohol chodiť, vo všetkom bol odkázaný na svoju Radku. Jediným rozptýlením bol pohľad z okna na protiľahlý bratronický cintorín. „Tam budem raz ležať,“ doberal si svojich návštevníkov.

„Snažila som sa variť to, čo mal Péťa rád. Omáčky, zverinu, ktorú mu nosili priatelia, alebo štrúdľu,“ spomína Haničincová. „Jeho najväčším želaním ešte bolo, aby mohol ísť na prechádzku do lesa. Už si túto túžbu nikdy nesplnil,“ tlačia sa Radke slzy do očí. Pohreb legendárneho herca bude v Bratroniciach v Kostole všetkých svätých na budúci piatok o 11. hodine. Haničinec bude podľa svojho želania spopolnený a uložený do nového hrobu, ktorý sa nachádza len pár desiatok metrov od domu, ktorý včera osirel.

ČÍM SA PRESLÁVIL?

Známy herec sa objavil v množstve divadelných inscenácií, ale aj v takmer štyroch desiatkach televíznych seriálov a filmov. Medzi najznámejšie patria Žena za pultom, Dobrá voda, Bolo nás šesť, Synovia a dcéry Jakuba Sklára, Cirkus Humberto, Tridsať prípadov majora Zemana, Poviedky malostranské, Cesta okolo mojej hlavy, Čas sluhov, F. L. Věk. Okrem toho exceloval aj v dabingu. Svoj hlas prepožičal napríklad poručíkovi Colombovi z rovnomenného seriálu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu