Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nečakané: Žitný bude do mesiaca doma!

Rasťo Žitný
Rasťo Žitný

KOVÁČOVÁ/BRATISLAVA – Od včera ho zotavujú v liečebnom zariadení Kováčová! Odborníci v tomto rehabilitačnom centre dokážu zázraky. Pred deviatimi rokmi tam za krátky čas postavili na nohy speváka Joža Ráža (53), ktorý bol po ťažkej autonehode. Čo čaká moderátora Rasťa Žitného (31) v najbližších týždňoch?

Fakt, že tvár markizáckeho spravodajstva previezli do centra Kováčová nasvedčuje tomu, že už čoskoro bude po tragickej nehode fit. Do tohto zariadenia sa totiž dostávajú pacienti, ktorí tu absolvujú poslednú fázu v procese uzdravovania zo zranení. Profesionáli tu liečia neurologické a ortopedické diagnózy.

Bleskovky v súvislosti so vzniknutou situáciou zisťovali, koľko času tu približne strávi Rasťo Žitný. „Pacienti sa tam zotavujú približne dva až štyri týždne. Je to však individuálne. Vzhľadom na rýchly proces jeho uzdravovania je prepustenie do jedného mesiaca celkom reálne,“ povedal nám odborník z lekárskeho prostredia.

Markizáckeho moderátora tam čaká séria rehabilitačných procesov. Ako sme sa ďalej dozvedeli, po úspešnom ukončení liečby by mal byť podľa všetkého prepustený domov. „Čakajú ho potom preväzy, vyberanie klinov z končatín a nejaké menšie operácie,“ dozvedáme sa od nášho zdroja.

S Jožom Rážom urobili zázraky

V júni roku 1999 mal veľmi ťažkú autonehodu líder skupiny Elán Jožo Ráž. Na svojej motorke vrazil na nábreží Dunaja v Bratislave do auta s nemeckou poznávacou značkou, ktoré mu nedalo prednosť. V kritickom stave skončil v nemocnici, kde viac ako mesiac ležal v kóme. Oči otvoril 27. júla 1999. Po približne mesiaci hospitalizácie ho previezli, rovnako ako najnovšie Rasťa Žitného, do rehabilitačného centra v Kováčovej. Po dvoch týždňoch liečby v tomto zariadení už bol schopný prejsť tristo metrov za pomoci barlí po vlastných nohách.

Narozdiel od Joža Ráža išiel do spomínaného centra Rasťo Žitný v lepšom stave. Schopný chôdze už bol na bratislavských Kramároch za pomoci špeciálneho zariadenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu