Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Maďarský kňaz na skateboarde hitom Youtube

Kňaz chce pomocou skateboardingu ukázať mladým ľuďom cestu k bohu
Kňaz chce pomocou skateboardingu ukázať mladým ľuďom cestu k bohu

BUDAPEŠŤ - Hitom na serveri YouTube sa stal maďarský kňaz, ktorý sa snaží šíriť slovo božie na skateboarde. Zoltán Lendvai (45), ktorý žije v malej pohraničnej obci Rédics pri hraniciach so Slovinskom, verí, že skateboarding môže otvoriť mladým ľuďom cestu k bohu.

Video, na ktorom je kňaz zachytený, ako v sutane ladne krúži na skateboarde, si už pozrelo vyše 200 tisíc návštevníkov a teraz je doplnené i o hudobný sprievod.

Lendvai povedal, že sa pre neho stal vzorom taliansky kňaz a pedagóg svätý Ján Bosco z 19. storočia, ktorý zasvätil svoj život zlepšovaniu osudov mladých ľudí z chudobných pomerov a ako výchovné metódy používal aj hry. "Veľakrát som cítil, že je to cesta, pomocou ktorej môžem priblížiť mnoho ľudí k bohu," povedal Lendvai.

Jazdiť na skateboarde sa naučil už v 14 rokoch v škole. Ale až oveľa neskôr, keď už bol kňazom, si uvedomil, aký dopad môže mať určitá zručnosť na mladých ľudí.

Ako príklad uviedol troch chlapcov vo veku 16 až 18 rokov, ktorí predtým nikdy nechodili do kostola, ale keď im ukázal niekoľko trikov na skateboarde, stali sa z nich pravidelní návštevníci svätostánku.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu