Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Keď uvidíte, čo spravil turista v Benátkach, budete si klepať na čelo: Starosta zúri, je to idiot!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Talianska polícia hľadá mladíka, ktorý skočil zo strechy trojposchodovej budovy do jedného z kanálov v Benátkach. Nahnevaný starosta obľúbeného turistického miesta mu sľúbil udelenie "certifikátu blbosti". Vyzval verejnosť, aby pomohla s jeho dolapením.

Muž, ktorý minulý štvrtok v Benátkach skočil zo strechy trojposchodovej budovy do vodného kanála, sa rýchlo stal hrdinom sociálnych sietí. Miestne orgány však z jeho konania nie sú vôbec nadšené. Starosta Luigi Brugnaro označil na svojom Twitteri mladíka za "idiota". Vraj mu dá veľa kopancov a udelí certifikát hlúposti. „Pri tom skoku riskoval svoj život, ale mohol tiež ohroziť aj iných ľudí. Čo keby práve pod ním prechádzala loď?" uviedol Brugnaro. Vyzval políciu, aby mladíka našla a verejnosť, aby pomohla s jeho identifikáciou.

Skokan aj jeho komplic, po ktorom radnica tiež pátra, boli podľa všetkého turisti. Dom, z ktorého strechy mladík skákal, policajti preverovali a zisťovali, ako je možné, že sa dostal na strechu súkromnej budovy. "Tieto hlúposti robia kvôli lajkom, ale využijeme všetky zákonné prostriedky, aby sme ich dostali," dodal starosta s tým, že obaja muži budú zatknutí.

Benátky už dlho trpia nadmerným turizmom a najnovšie video je toho len dôkazom. Od tohto roku musia výletníci platiť návštevnú daň, aby pomohli kompenzovať zvýšené náklady na poskytovanie služieb v meste. Len vlani bolo v meste zadržaných štyridsať ľudí za kúpanie sa v kanáloch. Minulý rok Brugnaro vyzýval na nájdenie "dvoch arogantných idiotov", ktorí sa nakrútili pri tom, ako sa sa po Grand Canal prevážajú na motorových surfoch. Mesto ich vtedy pokutovalo sumou 1500 eur.

Viac o téme: TuristiBenátkyGrand Canal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu