Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Najhoršie chvíle života zverejnil na VIDEu z lietadla: Erikovi pred očami odpadol kryt z motora

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/Erik Haddad)

HONOLULU - Erik Haddad, pasažier letu spoločnosti United Arlines smerujúceho zo San Francisca do Honolulu, musí mať naozaj nervy zo železa. Aj keď na vlastné oči videl, ako z lietadla odpadol kryt motora a stroj musel núdzovo pristáť, nevyviedlo ho to úplne z miery. Na Twitteri aj napriek strachu zverejnil fotografiu s vtipným komentárom. Ostatným cestujúcim však podľa videa z paluby do smiechu veľmi nebolo.

Nové fakty z vyšetrovania pádu lietadla pri Moskve: FOTO Odhalili možnú príčinu katastrofy

Let číslo 1175 musel v utorok večer núdzovo pristáť, aj keď spočiatku nebolo jasné, čo sa vlastne stalo. Všetko objasnil Erik Haddad pomocou série fotografií a videí, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Ochranný kryt z pravého motora odpadol a motor zostal úplne odhalený. Ani to však nezastavilo inžiniera Google, aby sa podelil o svoje dojmy.

Najhoršie chvíle života zverejnil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Haley Ebert via AP)

Zo svojho sedadla odfotografoval poškodený motor, a to ako v ruke drží bezpečnostnú príručku. Záber potom okomentoval slovami: "O tomto v manuáli nič nevidím". Už v čase napísania tweetu bola spätná odozva veľmi vysoká.

Najhoršie chvíle života zverejnil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Erik Haddad)

Vystrašeným pasažierom sa, chvalabohu, nič nestalo. "Všetci cestujúci vystúpili normálne," informovala spoločnosť United Airlines s tým, že ich z Boeingu 777 bezpečne dopravili k východu z letiska. Federálny úrad pre letectvo podľa miestnych médií uviedol, že pilot "vyhlásil núdzový stav v dôsledku vibrácií v pravom motore".

"Nastal hlasný treskot... a potom sa lietadlo začalo silno triasť," povedala pasažierka Allison Sudiacalová, ktorá cestovala so štvormesačným synom, manželom a jeho rodičmi.

Na vyšetrovaní incidentu spolupracujú orgány Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB) a Federálneho úradu pre letectvo (FAA).

Viac o téme: MotorLietadloVtipHonoluluErik Haddad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu