Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP miest, kde sa bežný smrteľník nikdy nedostane

Sem sa bežný smrteľník nedostane Zobraziť galériu (10)
Sem sa bežný smrteľník nedostane

BRATISLAVA - Aj Slováci už môžu vďaka voľným hraniciam viac ako dve desiatky rokov cestovať prakticky všade, kam sa im zachce. No ešte stále na Zemi existuje dosť miest, kam sa bežný smrteľník nedostane. O niektorých z nich ste už určite počuli, iné vás možno poriadne prekvapia.

Niektoré miesta na na našej planéte sú zahalené rúškom tajomstva - buď preto, že o nich jednoducho dosť nevieme, alebo preto, že o nich nesmieme vedieť. Záhada, ktorá sa okolo nich vytvorila, ešte viac znásobuje našu zvedavosť; čim menej totiž o nich vieme, tým viac o nich vedieť chceme. Dovtedy, kým nebudeme poznať celú pravdu, sa však budeme musieť uspokojiť s mnohých prípadoch absurdnými teóriami, ktoré ponúka internet. 

Area 51 (Oblasť 51), Nevada, USA

Kto by nepoznal už túto pomaly legendárnu utajovanú americkú vojenskú základňu, ktorej vznik býva spájaný s údajným výskytom UFO v Roswelli v roku 1947. Nachádza sa tu letisko, ktoré armáda využíva na vývoj a testovanie nových vojenských lietadiel. V Oblasti 51 sa vraj odohralo viacero nezvyčajných úkazov a aktivít, ako napr. komunikácia s mimozemšťanmi alebo zasadnutia tajnej celosvetovej vlády. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube/Hans Faulkner)

Sopka Surtsey, Island

Sopečný ostrov Surtsey je najjužnejším bodom Islandu. Sformoval sa v dôsledku sopečnej erupcie, ktorá sa začala v morskej hĺbke 130 metrov v novembri 1963. Erupcia trvala až do začiatku júna 1967, kedy dosiahol ostrov maximálnu rozlohu 2,7 kilometra štvorcových. Na ostrov majú prístup len vedci, ktorí ho skúmajú. Bývajú v malej chatrči s niekoľkými poschodovými posteľami a solárnym zdrojom energie, ktorý poháňa rádio a iné nevyhnutne potrebné elektronické zariadenia. Od roku 2009 je tu aj meteorologická stanica. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Room 39, Severná Kórea

Miestnosť 39, ktorá sa dá chápať aj ako organizácia, bola založená v sedemdesiatych rokoch minulého storočia Kim II-Sungom a slúži práve tejto vládnucej dynastii. O činnosti tejto bunky sa vie len veľmi málo, špekuluje sa ale o tom, že desiatky bankových účtov, ktoré majú Kimovci v Číne a vo Švajčiarsku, sa využíva na nekalé finančné aktivity vrátane falšovania a prania špinavých peňazí. Slúži vraj ale aj na pašovanie drog či obchod so zbraňami na čiernom trhu, čo jej má ročne vynášať pol miliardy až miliardu dolárov. Organizácia je pod priamou kontrolou Kim Čong-una a má sa nachádzať v budove vládnucej Kórejskej strany práce v metropole Pchjongjang. On sám existenciu Miestnosti 39 poprel. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: youtube/radio free asia)

Severný Sentinel, Bengálsky záliv

Jeden z Andamanských ostrov, Severný Sentinel, je známy tým, že na ňom žije kmeň akoby ešte z doby kamennej. Styku s civilizáciou sa urputne vyhýba a ten, ktorý by chcel vkročiť na ich územie, musí rátať s tým, že domorodci budú svoj domov brániť lukmi a kopijami. Moderný človek tu naozaj nie je vôbec vítaný. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Youtube/Karla Kauffman)

Google Data Center, Iowa, USA

Spoločnosť Google zhromažďuje miliardy dát a tie musí mať niekde uskladnené. A to konkrétne v centrálnych procesorových jednotkách, ktorých sú uložené trilióny bitov dát. Google preto do miestnosti, kde sú umiestnené, pochopiteľne nepúšťa nikoho iného než svojich IT pracovníkov. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 

Praveká jaskyňa, Francúzsko

Jaskynný komplex Lascaux na západe Franúzska sa preslávil vďaka jaskynným maľbám, ktoré tu zanechali naši predkovia ešte v dobe kamennej, zhruba pred 17 500 rokmi. Hovorí sa im aj Sixtínska kaplnka praveku. Od roku 1948 bola otvorená aj pre verejnosť, no ľudia začali maľby poškodzovať a navyše im škodil aj oxid uhličitý, ktorý vydychovali. V roku 1963 preto vláda jaskyne uzavrela. Smú do nich len výskumníci. Súbor unikátnych jaskýň je od roku 1979 zaradený na Zoznam svetového dedičstva UNESCO. 

Club 33, Kalifornia, USA

Vitajte v Klube 33, súkromnom klube určenom naozaj len pre vyvolených. Je súčasťou zábavného parku Disneland v Kalifornii. Jeho členovia majú prístup k zážitkom rezortu podľa typu svojho členstva. Ide napríklad o vstup do luxusnej reštaurácie, baru s výberom tých najlahodnejších a najdrahších vín a liehovín či do džezového salónu. Klub údajne vznikol na to, aby poskytol útočisko 33 korporátnym sponzorom Walta Disneyho. Vstupný poplatok činí 40-tisíc dolárov. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kostol Panny Márie, Etiópia

Na prvý pohľad nie je na tomto svätostánku nič zvláštne. No Kostol Panny Márie v etiópskom regióne Tigray patriaci ortodoxnej cirkvi ukrýva viaceré biblické artefakty vrátane dvoch kamenných tabúľ, na ktorých je údajne napísaných Desatoro Božích prikázaní. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Echelon, Veľká Británia

Ide o systém zariadení určený na monitorovanie komunikácie prostredníctvom satelitov na spravodajské účely. Je vybudovaný v anglickom grófstve North Yorkshire. Program na sledovanie bol vytvorený na konci šesťdesiatych rokov piatimi štátmi - Veľkou Britániou, USA, Kanadou, Austráliou a Novým Zélandom, známymi aj ako Päť očí. Jeho pôvodným cieľom bolo monitorovanie vojenskej a diplomatickej komunikácie Sovietskeho Zväzu a ostatných krajín východného bloku počas studenej vojny. Od konca minulého storočia Echelon slúži ako globálny systém na zachytávanie a analýzu komerčnej a súkromnej komunikácie. Ide údajne o najväčšiu elektronickú monitorovaciu stanicu na svete. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

Podzemie Dulce Base

Neďaleko meste Dulce v americkom štáte Nové Mexiko, pri hranici s Coloradom, sa nachádza podzemná základňa, v ktorej vraj ukrývajú mimozemšťanov. Robia tam na nich rôzne pokusy a dokonca tam údajne prišlo k prestrelke medzi mimozemskými príslušníkmi a špeciálnou vojenskou jednotkou Delta Force. 

VSTUP ZAKÁZANÝ: Desať TOP
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

 

 

Viac o téme: ZemZáhadaTajná základňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu