Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Neuveriteľné satelitné FOTO odhalilo zákutia Oblasti 51: Budovania tajnej základne

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: google maps)

NEVADA - Od 50-tych rokov minulého storočia, kedy vláda USA zriadila hlboko v Nevadskej púšti záhadnú Oblasť 51, stala sa táto základňa predmetom intenzívnych konšpiračných teórií. Ani prísne utajované miesto sa však nepodarilo natoľko ukryť, aby ho nezachytili satelity. Aplikácia Google Maps poskytla nevšedný pohľad na to, ako sa tento priestor zmenil počas troch desaťročí.

Motorkári chceli vstúpiť do tajnej Oblasti 51: VIDEO ukazuje, ako si stráže podali votrelcov

Satelitné snímky od roku 1984 poukazujú na rýchly rozvoj budov a pristávacej dráhy na základni. Ide o druhú pristávaciu dráhu, ktorá sa zdá byť predĺžením tej prvej. Budovy pribudli hlavne pod neďalekou horou, ich obsah a využitie ale zostáva naďalej záhadou.

Záber z roku 1984
Zobraziť galériu (4)
Záber z roku 1984  (Zdroj: google maps)

Aj keď je Oblasť 51 všeobecne známa, USA po celé desaťročia odmietli dokonca uznať jej existenciu. Na základňu a do jej okolia nemajú civilisti prístup a vzdušný priestor je vyhlásený za bezletovú zónu.

Záber z roku 1990
Zobraziť galériu (4)
Záber z roku 1990  (Zdroj: google maps)

Vojenský personál so zbraňami stráži obvod Oblasti 51, ktorý je podľa portálu thesun.co.uk posiaty tabuľami s výstrahou, že ochranka môže použiť "smrtiacu silu".

Záber z roku 2007
Zobraziť galériu (4)
Záber z roku 2007  (Zdroj: google maps)

Ostro strážený priestor sa stal dôvodom na množstvo konšpirácií spojených predovšetkým s teóriami o UFO sprisahaní. Základňa, ktorá sa nachádza približne 80 míľ od Las Vegas, sa údajne používa na vývoj a testovanie experimentálnych lietadiel. Technológie a informácie sú vraj získané aj z havarovanej kozmickej lode pri Roswelli a z pitvy jej mimozemskej posádky.

Záber z roku 2016
Zobraziť galériu (4)
Záber z roku 2016  (Zdroj: google maps)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu