Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodina utečencov žiadala o pomoc na ulici v Česku: VIDEO Takto reagovali okoloidúci

Navdar s rodinou žiadal okoloidúcich o pomoc. Zobraziť galériu (2)
Navdar s rodinou žiadal okoloidúcich o pomoc. (Zdroj: Facebook)

KOLÍN – Internetové fóra sú plné nenávistných komentárov, ktoré utečencov zo Sýrie obviňujú z čoho vás len napadne. Aký je však skutočný postoj ľudí k utečeneckej kríze? Ako by ste sa správali vy, ak by sa pred vás postavila rodina, ktorá skutočne potrebuje pomoc? Naši susedia Česi sa to rozhodli zistiť.

Kreatívne štúdio Družina pre iniciatívu HateFree natočila video, ktorého hlavnými protagonistami sú Navdar s manželkou a synom, ktorí v českom Kolíne žijú už 10 rokov. V rámci experimentu sa však tvária, že do krajiny prišli iba teraz a hľadajú pomoc. Pýtajú sa okoloidúcich, či nevedia o nejakom mieste, kde by mohli prespať, prípadne o práci.

Navdar s rodinou žiadal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Reakcie obyvateľov Kolína sú rôzne, pozitívne aj negatívne. Najhoršie, čo sa rodine stalo, bola poznámka jednej pani o tom, že by sa mali vrátiť domov. Reakcie ostatných však prekvapili. Niektorí dali Navdarovej manželke peniaze, iní jedlo, no skutočne zaujímavý bol postoj staršieho pána, ktorého tvorcovia videa zaradili až úplne nakoniec. Pozrite sa sami!

EXPERIMENT: Co se stane, když se na českém malém městě a venkově objeví rodina uprchlíků ze Sýrie? Jak se k nim tváří v tvář zachováme? Jsme my Češi skutečně tak xenofobní, jak se může podle diskusí na internetu zdát? Chybí nám empatie a solidarita? Rozhodli jsme se udělat sociální experiment a výsledek vás možná velmi překvapí! Natočila DRUŽINA(Pro lepší kvalitu obrazu v pravém dolním rohu přepněte na HD.)

Posted by HateFree Culture on 26. október 2015
Viac o téme: UtečenciSýriaKolínSociálny experiment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu