Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stačila jedna veta a škandál bol na svete: Obama sa pri Pápežovi usmieval ako červený melón

Barack Obama s Pápežom. Zobraziť galériu (2)
Barack Obama s Pápežom. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Stačila jedna veta a oheň bol na streche. Vyvolal ho editor britskej televíznej stanice Channel 4. Ten si neodpustil štipľavú poznámku na adresu amerického prezidenta Baracka Obamu v momente, keď vítal Pápeža Františka na návšteve Spojených štátov.

Matt Frei si nedal pozor na jazyk a vysmiateho Obamu počas stretnutia s Pápežom Františkom počastoval rasistickým prívlastkom. Konkrétne povedal, že Obama sa usmieval ako "rozkrojený melón". A to robiť nemal. Melón totiž evokuje rasistický predsudok, pretože černoši majú melón radšej ako ostatní ľudia.

Radosť Obamu tak priniesla Freiovi oči pre plač. Nešťastník sa okamžite musel ospravedlňovať aj keď pravdepodobne nechcel nikoho uraziť, no strážcovia politickej korektnosti s americkými černochmi sa okamžite ozvali.

Nad jeho výrokom sa pozastavil aj bývalý basketbalový profík John Amaechi. Podľa neho to vôbec nemalo na verejnosti odznieť.

A tak sa moderátor na svojom účte verejne ospravedlnil. "Ospravedlňujem sa tým, ktorých urazil môj dnešný popis úsmevu prezidenta Obamu. Bolo to myslené ako úplne nevinná fráza, ktorá zjavne vlastnú históriu, o ktorej som nevedel. Úprimne - nechcel som nikoho uraziť," napísal Frei.

Cenzori politickej korektnosti poukazujú, že rasisti černochov spájajú s fastfoodmi v KFC, s dobrými výkonmi v basketbale či veľkou obľubou v hip-hope.

Viac o téme: PrezidentUSABarack ObamaPápež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu