Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žene sa na diaľnici zasekol plynový pedál, rútila sa 190 km/h!

Američanka sa občas Zobraziť galériu (2)
Američanka sa občas "prešla" aj po trávniku (Zdroj: YouTube)

KANSAS CITY - Lauri Ulvestadová sa minulú nedeľu druhýkrát narodila. Na ceste v americkom štáte Missouri sa jej totiž zasekol plynový pedál, čím sa auto stalo neovládateľným a ona sa rútila rýchlosťou takmer 200 kilometrov za hodinu. Akoby zázrakom nehavarovala.

Vodička na svojej Kii Sorento práve míňala mesto Bethany, keď si všimla, že sa jej zasekol pedál. Auto sa odvtedy stalo neovládateľným, a tak Ulvestadová kľučkovala po diaľnici medzi ostatnými vozidlami. Len ťažko uveriť, že sa pri týchto riskantných manévroch nikomu nič nestalo.

Štyridsaťsedemročnej Lauri sa po chvíli podarilo dovolať na tiesňovú linku 911, uviedol portál Novinky.cz. Okamžite za ňou vyrazili dve posádky; jedna ženu predbehla a snažila sa koordinovať dopravu pred ňou, druhá ju sprevádzala.

Operátor vystresovanej vodičke radil, ako by mohla vozidlo zastaviť. Nič však nepomáhalo, dokonca ani vyradenie na neutrál. Ulvestadovej sa nakoniec predsa len podarilo odblokovať pedál a šliapnuť na brzdu. "Zabralo to, za krátky moment som sa z rýchlosti 190 km/h dostala na nulu," povedala.

Auto si prevzala spoločnosť Kia Motors America, ktorá ho momentálne skúma. "U žiadneho iného vozidla sme túto poruchu nezistili. Zrejme išlo o ojedinelý incident," vyhlásili jej predstavitelia. Poškodenej zatiaľ poskytli náhradné auto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu