Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zatúlaná krava Yvonne sa po takmer 100 dňoch vrátila na lúku

Krava Yvonne
Krava Yvonne (Zdroj: YouTube)

MÜHLDORF - Zatúlaná kravka Yvonne, ktorá blúdila lesom v nemeckom Bavorsku a spôsobila rozruch v médiách, sa sama po 98. dňoch vrátila na lúku, uviedla v štvrtok tlačová agentúra DPA.

Yvonne spozorovali na lúke v Unteralmsame pri Stefanskirchene a veterinár ju identifikoval na základe značky na uchu. Pokojne sa pásla spoločne so štyrmi teľatami.
      
Britta Freitagová, hovorkyňa zvieracieho útulku Gut Aiderbichl, ktorý medzičasom Yvonne odkúpil, potvrdila návrat štvornohej tuláčky. "V tejto chvíli máme obrovskú radosť," povedala Freitagová.
      
Yvonne by mali ešte dnes omámiť pomocou uspávacej strely a previezť do pobočky útulku v Deggendorfe, kde jej chcú ochranári umožniť spokojný život.
      
Medzitým kravka, ktorú hľadali aj pomocou vrtuľníka a termokamery, urobila ďalší krok medzi celebrity - na portáli Youtube sa o nej objavili hneď dve videá.
      
Bavorská skupina Gnadenkapelle nakrútila klip ku svojej piesni "Yvonne, du wuide Kua" a rozhlasová stanica Radio Charivari Rosenheim sfilmovala pieseň o Yvonne z repertoáru dvojice SinGOLD Melodies.
      
Yvonne ušla svojmu majiteľovi v máji, odvtedy sa "nomáda" neúspešne pokúšali chytiť. Domáci ju začali volať "kravou, ktorá chce byť srnou". Jej chytanie médiá pozorne sledovali.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu