Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenku v USA strelili dvakrát do hlavy!

Slovenka žijúca v USA prežila lúpežné prepadnutie
Slovenka žijúca v USA prežila lúpežné prepadnutie

JACKSON – Stredoškolák LeMarc Humphrey (21) sa stal miestnym hrdinom na Jacksonskej štátnej univerzite. Podarilo sa mu zachrániť doktorandku chémie zo Slovenska Andreu Michalkovú Scott (36), ktorú v pondelok večer niekto dvakrát strelil do hlavy. Prežila len vďaka tomu, že ju LeMarc odniesol do školy a zavolal políciu.

„Tri zázraky zachránili moju ženu,“ povedal so slzami v očiach Andrein manžel Bill Scott.

Útočník použil malé náboje, mal zlú mušku a do tretice LeMarc namiesto toho, aby po streľbe ušiel preč, zachránil Andreu.

Keď žena otvárala auto, prišli k nej nejakí muži. Chceli od nej kabelku. Odmietla im ju dať a muž s pištoľou ju udrel do hlavy. Keď spadla, strelil ju. Zistil, že Andrea má v kabelke iba drobné, a tak ju strelil do hlavy druhýkrát.

Keď LeMarc začul výstrely, vybehol na parkovisko. Útočníci ušli. Andreu previezli do nemocnice, kde jej jednu guľku vybrali z hlavy, druhá zostala v mozgu.

Bill Scott teraz lobuje za to, aby študent dostal za hrdinstvo Prezidentskú medailu slobody.

Polícia po útočníkoch pátra. jeden z nich je údajne Afroameričan, vysoký asi 167 centimetrov. Mal hnedú čiapku a tmavomodrú bundu. Univerzita potvrdila, že nemajú žiadne bezpečnostné kamery. Po incidente ich ale plánujú nakúpiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu