Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Cudzincov, ktorí brutálne zmlátili čašníka v centre Prahy, obvinili: Dvoch čaká väzba

Cudzincov zadržali na pražskom letisku
Cudzincov zadržali na pražskom letisku (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

PRAHA - Policajti obvinili päť zo siedmich Holanďanov zadržaných pre podozrenie z napadnutia čašníka v Prahe. Dvoch z obvinených chcú policajti poslať do väzby. Na webe polície to oznámil policajný hovorca Jan Daněk. Útok sa stal v sobotu v reštaurácii v centre mesta. Sedem podozrivých vo veku 24 až 32 rokov zadržali v pondelok na Letisku Václava Havla, noc strávili cudzinci v policajnej cele.

Skupinka cudzincov brutálne zmlátila v Prahe čašníka: VIDEO bitky, po ktorej potreboval operáciu

Muži predložili pri zadržaní holandské doklady. Počas utorka boli za prítomnosti prekladateľa a právnych zástupcov vypočúvaní. Kriminalisti následne začali trestné stíhanie dvoch z podozrivých pre ťažké ublíženie na zdraví a podali podnet na ich umiestnenie do väzby. Ďalší traja muži sú stíhaní pre výtržníctvo. Za trestné činy ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva hrozí páchateľom v prípade odsúdenia až desať rokov väzenia.

Poslední dvaja zo siedmich zadržaných Holanďanov boli prepustení na slobodu. "Bolo vyhodnotené, že sa do konfliktu nezapojili, snažili sa ho skôr upokojiť," uviedol policajný hovorca.

Galéria: Podozriví z napadnutia čašníka v Prahe

Po cudzincoch bolo vyhlásenie pátranie

Policajti žiadali o pomoc pri pátraní po totožnosti osôb hlavne personál hotelov či penziónov. Podľa informácii Českej televízie (ČT) cudzincov spoznala podľa zverejnených fotografií na letisku jedna z cestujúcich. Muži po tom, ako čašníka zbili, odišli z miesta činu električkou. Zranený muž sa v nemocnici momentálne nachádza vo vážnom stave a podstúpil operáciu hlavy, dodal server Novinky.cz.

Bitka v Prahe

Muži putovali na stanicu kriminalistov v Bartolomejskej ulici k ďalším úkonom. Podľa oznámenia kriminalistov boli pri zadržaní prekvapení, údajne netušili, že po nich polícia pátra a včera večer chceli z krajiny vycestovať.

Bitka v Prahe 2

Všetci podozriví aktívne športujú, venujú sa boxu a posilňovaniu. Všetci sú podľa kriminalistov vo výbornej fyzickej kondícii. Do Prahy prichádzali opakovane, tentoraz tu boli od piatku do pondelka, teda počas štyroch dní. Informoval tydenikpolicie.cz.

Podľa českej televízie Prima mali útočníci konflikt už aj o deň skôr v bare neďaleko Staromestského námestia. Najprv obchytkávali ženu a následne dali päsťou jednému z hostí. "My sme v piatok mali problém s touto skupinkou cudzincov. Jeden z tých chlapov prišiel k mojej priateľke, začal ju ohmatávať, tak som ho upozornil a v tej chvíli jeden z tých ľudí napadol môjho kamaráta, ktorý dostal od neho päsťou," povedal televízii svedok. Kamarátovi zranenia museli zašívať v nemocnici. "Pozerali sme, že sa ich tam vyrojilo asi sedem. Zmizli hrozne rýchlo," dodal. Polícia vyšetruje aj tento incident.

Viac o téme: LetiskoČašníkNapadnutieCudzinciPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu