Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrozný osud bábätka nájdeného v plzenskom babyboxe: Zomrel, matku obvinili z vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PLZEŇ - Polícia obvinila z vraždy matku chlapca, ktorý bol v nedeľu nájdený v plzenskom babyboxe. Tridsaťročnej žene hrozí až výnimočný trest. Dieťa zomrelo v pondelok, lekári u neho zistili závažné poranenia, ktoré nemohli vzniknúť pri pôrode, ale iba úmyselným cudzím zavinením. Na policajnom webe to dnes uviedla hovorkyňa Markéta Fialová.

Dieťa bolo v babyboxe plzenskej polikliniky nájdené v kritickom stave v nedeľu skoro ráno. Podľa predchádzajúcich informácií malo na tele podliatiny. Policajti preto začali preverovať dianie okolo babyboxu a vypátrali matku dieťaťa, ktorú po smrti chlapca obvinili z vraždy.

Žena podľa vyšetrovateľov svoje tehotenstvo tajila, dieťa porodila doma v kúpeľni. "Bezprostredne po pôrode sa za použitia hrubého násilia chlapčeka snažila usmrtiť, kedy ju však v kúpeľni vyrušila jej matka, ktorá o tehotenstve svojej dcéry do tej doby nemala tušenie," uviedla Fialová. Dcéra potom matku požiadala, aby dieťa odviezla do babyboxu.

Do plzenského babyboxu boli v nedeľu počas troch hodín vložení dvaja chlapci. Druhé dieťa je v poriadku. Prvý novorodenec bol zabalený v župane, druhý do zvyškov šedého svetra, inak nahý.

Viac o téme: BabätkoBabyboxPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu