Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zuzana (†28) sa tešila na prvé bábätko: Po pôrode ho stihla objať, o pár minút už bola mŕtva

Zuzana a Marek ešte v radostnom očakávaní. Zobraziť galériu (4)
Zuzana a Marek ešte v radostnom očakávaní. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA/PREŠOV - Prvé bábätko je spečatením lásky všetkých párov, v ktorých vzťahu vládne šťastie a harmónia. Manželia Marek (30) a Zuzana z východného Slovenska sa na svojho potomka už veľmi tešili a keď prišiel čas, muž odviezol budúcu rodičku do prešovskej nemocnice a čakal na signál, že bábätko sa pýta na svet. Napriek narodeniu zdravého chlapčeka sa však veci zrazu skomplikovali a mladá žena pár hodín po pôrode zomrela.

Žena (20) sa išla baviť na festival, namiesto toho porodila Ani nevedela, že je tehotná

Zuzka mala podľa jej príbuzných bezproblémové tehotenstvo a nikto nerátal s tým, čo sa udialo v pôrodnici. Podľa jej manžela Mareka ešte v nemocnici telefonicky žartovala so svojou rodinou, no zrazu nastal zlom. Buď pri pôrode alebo krátko po ňom došlo ku komplikáciám a mladá žena skončila podľa informácií televízie JOJ na ARO a museli ju operovať.

Zuzana (†28) sa tešila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Na svet stihla priviesť zdravého chlapčeka, ale neskôr podľa jej brata Tomáša vykrvácala. Okolnosti prípadu už preveruje okresný vyšetrovateľ. "Vzhľadom na to, že sa čaká na výsledky histologického vyšetrenia a nie je uzatvorený pitevný protokol, sa k prípadu nebudeme vyjadrovať," povedal pre TV JOJ Marek Paľo, námestník pre neurochirurgické odbory FNsP Prešov.

Zuzana (†28) sa tešila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

"Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prijal v uvedenej veci dňa 31.7. 2017 podnet, na základe ktorého začal vykonávať dohľad. O výsledku dohľadu môže úrad informovať až po jeho ukončení," dodala hovorkyňa ÚDZS Andrea Pivarčiová.

Zuzana (†28) sa tešila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

"Cítila sa dobre, srandovali sme, všetko. Neviem, kde sa to pokazilo," uviedol zronený manžel Marek o tom, ako to vyzeralo pred pôrodom. "Nechceme nikoho obviňovať, ani nič podobné. Proste sa to musí prešetriť," povedal brat zosnulej. "Musíme čakať na výsledky z patológie, ktoré prídu o 4 až 6 týždňov," dodal Marek.

Viac o téme: BábätkoSmrťPôrodNarodeniePrešovZuzana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu