Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvrat v prípade dobitého Lionela (3): Matka prišla s úplne iným príbehom, obviňuje babku

Lionelko je stále v nemocnici Zobraziť galériu (4)
Lionelko je stále v nemocnici (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

BRATISLAVA - Prípad chlapčeka, ktorý skončil doráňaný v bratislavskej nemocnici, sa poriadne zamotáva. Polícia posadila do väzby otca, podozrieva ho z týrania vlastného synčeka. Najnovšie sa ale ozvala matka dieťaťa, ktorá vniesla do prípadu úplne iný rozmer.

Trojročný Lionel skončil s podliatinami a modrinami v nemocnici. Personál oslovil okamžite sociálku a políciu. Muži zákona konali. Júliusa obvinili z týrania blízkej a zverenej osoby a posadili do policajnej cely. Sudca pre prípravné konanie už rozhodol a Júliusa umiestnil do väzby, kde teraz čaká na svoj ďalší osud.  

Prehovorila Lionelkova mama

Televízii Markíza sa ozvala chlapčekova mama a na prípad priniesla úplne iný pohľad. "Má jednu modrinu na líci a je v normálnom stave, normálne komunikuje, som sa ho pýtala, či ho jeho otec bil, najprv povedal áno, ale zároveň na to sa stále pýtal za svojím otcom," povedala po Lionelovej návšteve jeho mama Vanesa Farkaš. Manželia spolu nežijú, o hospitalizácii svojho synčeka nevedela. Myslí si ale, že otec Lionelkovi neublížil. Domnieva sa, že za chlapčekov stav je zodpovedná babka, ktorá ho do nemocnice v sobotu doviedla.  

Zvrat v prípade dobitého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

Verzie, ako vznikli modriny

"Dieťa bolo prijaté s viacerými známkami, ktoré vzbudili podozrenie na syndróm týraného dieťaťa," potvrdila hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice Bratislava Dana Kamenická.

Brat obvineného Júliusa opísal, že Lionelko spadol z preliezačky ešte vo štvrtok. "Udrel sa, tvárou nejako padol, no a potom ešte môj brat na neho chytil nervy, že prečo lezie na tie preliezky a dal mu facku," opísal brat Denis. Na druhý deň synčeka otec údajne odviedol k babke a tá šla s vnúčikom na návštevu ku kamarátke do Pentagonu. Chlapčekova mama si myslí, že Lionelkovi ublížili tam. "A tam sa pobili (babka s kamarátkou, pozn. red.) a zhodili malého. Ona (babka, pozn. red.) ho dostala v piatok a v sobotu ho sem (do nemocnice, pozn. red.) priniesla? Čo 24 hodín sa nepozrela na toho malého?" pýta sa mama Vanesa.

Zvrat v prípade dobitého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

Otec Július to vidí inak

Július sa domnieva, že matka s bratom sú proti nemu. Práve matka mala podať na syna trestné oznámenie. Pred mužmi zákona vypovedal aj brat Denis s tým, že policajti zmanipulovali jeho výpoveď. "Keď nechceš s nami problémy, tak radšej povedz to, čo chceme počuť. Že keď nevypoviem, tak dajú na mňa paragraf, že nikde som nešiel nahlásiť, že môj brat udrel toho malého a tak ďalej. Nehovorím, udrel ho, dal mu facku, plakal, chytil nervy, ale že by ho kopal alebo takéto, to v žiadnom prípade. Ja keď som videl ten paragraf, že týranie, tak som sa vyšetrovateľa pýtal, že veď ja som tak nevypovedal," opísal. Polícia vykonala všetky procesné úkony v súlade so zákonom.


Prečítajte si aj:

Babka doviedla brutálne dobitého vnúčika (3) do nemocnice: Lekárov pohľad šokoval


Vanesa priznala, že v minulosti podala na manžela Júliusa trestné oznámenie, lebo ju bil. Údajne má mať podmienku, ktorá stále trvá. "Viem, že tomu malému v živote neublížil, vždy mu dal všetko čo ten malý chcel. Môj syn predsa nebude vyrastať bez otca len preto, že jeho mama a brat ho dali zavrieť," uzavrela Vanesa. Prípad okolo Lionelka je poriadne zamotaný, chlapček je stále v nemocnici. 

Viac o téme: NemocnicaBitkaChlapček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu