Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Česku unikli škandalózne nahrávky s Babišom: Vulgarizmy ako v krčme a úkolovanie novinárov!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ako v krčme s tromi promile! Sobotka je najväčšia sviňa, Marksová je krava, ktorá chľastá a Zaorálek je debil. Toto sú slová Slováka a českého ministra financií Andreja Babiša. Na verejnosť totiž prenikli tajné nahrávky, ktoré ho kompromitujú. Pre Babiša prichádzajú v čase najväčšej politickej krízy, keď český premiér podal demisiu.

Nielen škandály s financovaním, ale už aj škandalózne nahrávky. Na ministra financií a najbohatšieho Slováka Andreja Babiša vytiahli kompromitujúce nahrávky. Na jednej komunikuje s novinárom jeho novín, čo a kedy zverejniť. Na druhej nahrávke vulgárne nadáva na svojich politických oponentov. "Sobotka je tá najväčšia sviňa, ktorú som poznal. Zaorálek je neschopný debil, ko*ot. Dlouhý je sku*vený kariérista. Marksová je krava, ktorá nič nerobí a chľastá."

Aj toto sú slová, ktoré nahrávky zachytili. Navyše, nadáva aj na novinárov a to absolútne nevyberavým spôsobom. O novinárke Slonkovej prehlásil, že je "pi*a ryšavá".

Nahrávka č. 1: Vulgárne nadávky

Druhá nahrávka zaznamenáva rozhovor s redaktorom Mladej fronty Dnes, ktorá mu patrí. S novinárom sa dohaduje, čo a ako uverejniť. Najmä voči svojim politickým oponentom zo strany premiéra Sobotky ČSSD. "Máme tam 5-6 textov, ktoré sú pripravené. Teraz čakáme, až bude vhodné to vystreliť," hovorí Babišovi redaktor. Čo je zarážajúcejšie, Babiš sa nechal počuť, že médiá neovplyvňuje. Názor si spravte sami.

Nahrávka č. 2: Debata s redaktorom jeho novín

Nahrávky sa po prvý raz objavili na twitterovom účte s názvom Julius Šuman. "Andrej Babiš má na každého zložku. My máme zložku na Andreja Babiša. Sme Skupina Júliusa Šumana, ktorá v anonymite zbiera informácie o AB (Babišovi - pozn. red.)," píše o sebe Šuman.

Po rokovaní s prezidentom Milošom Zemanom novinárom povedal, že nahrávky nepočul. Záležitosť považuje za súčasť kampane proti svojej osobe.
 
"Ja tie nahrávky nepoznám. Ja len môžem povedať, že je veľmi podivné, že niekto sleduje vicepremiéra vlády a údajne nahráva nejaké veci. Ja som to nepočul, ja to považujem za špinu a považujem to za súčasť tej kampane, ktorá na mňa prebieha," povedal Babiš. Odmietol tiež, že by nejakým spôsobom ovplyvňoval články v médiách, ako naznačovala jedna z nahrávok.
Viac o téme: Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu