Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vládna kríza v Česku naberá obrátky: Babiš uvažuje, že podá trestné oznámenie na Sobotku

Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš
Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

PRAHA - Vládna kríza v Česku naberá obrátky. Minister financií Andrej Babiš (ANO) pre spravodajský portál Novinky.cz povedal, že uvažuje o podaní trestného oznámenia na premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku. Ten označil Babišov možný zámer za prejav bezradnosti a zúfalstva.

Babišovi podľa jeho vlastných slov prekáža, že Sobotka o ňom neustále klame. "Nechápem, čo pán premiér predvádza. Stále o mne klame. Ja sa poradím s právnikmi, či naňho nepodám trestné oznámenie, mám toho plné zuby," povedal portálu Novinky.cz Babiš, český vicepremiér a šéf hnutia ANO.

Babiš uviedol, že premiér Sobotka neustále, každý deň klame o jeho údajných daňových problémoch a daňových únikoch. "Ja žiadne nemám. Ja si vyprosím tieto slová, že oje... dane. To je ďalšia lož," vyhlásil Babiš a zopakoval, že dane platí podľa zákonov.

Predseda vlády sa rozhodol podať demisiu práve pre pochybnosti o podnikaní Babiša. Sobotka vysvetlil, že nechce mať vo svojom kabinete ministra, u ktorého existujú pochybnosti, že sa dopustil daňových únikov.

Babišovo uvažovanie o podaní trestného oznámenia označil Sobotka sa prejav bezradnosti a zúfalstva. Podľa jeho názoru Babišovi "tečú nervy z toho, že vychádza najavo jeho minulosť", napísal premiér v esemeske portálu Novinky.cz. Vládnu krízu treba vyriešiť politicky a o budúcnosti už rozhodnú voliči demokraticky v októbrových voľbách, dodal premiér Sobotka.

Viac o téme: Andrej BabišBohuslav Sobotka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu