Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chcete si dvihnúť adrenalín? Na Ukrajine kvitne vojnová turistika!

Po ostreľovaní zostali v Slovjansku ťažko poškodené budovy
Po ostreľovaní zostali v Slovjansku ťažko poškodené budovy (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinskí podnikavci údajne ponúkajú záujemcom adrenalínové exkurzie do východoukrajinských miest oslobodených od povstalcov. Oznámil to ukrajinský spravodajský server Vkulake. Ceny vraj začínajú na tisíc hrivnách (asi 1700 korún) a ich výška závisí od vzdialenosti od bojových operácií. Na sociálnych sieťach však akcie veľké nadšenie nevyvolali.

Tisíc hrivien podľa ukrajinského servera stojí dvojhodinová exkurzia do niekdajšej povstaleckej bašty Slavjanska, oslobodeného začiatkom júla. Až na osemnásobok sa vraj môže vyšplhať cena za návštevu miest bezprostredne susediacich s oblasťami bojov. Tam vraj turisti dostanú plné bezpečnostné vybavenie vrátane nepriestrelných viest, samozrejme, ak si priplatia. 

Záujemcovia majú možnosť prezrieť si vojnou poničené mestá a vypočuť podrobnosti o bojových operáciách. Ak turista nájde úlomok šrapnelu alebo prázdnu nábojnicu, môže si ju vraj na pamiatku ponechať. O exkurzie, ktorých organizátori zostávajú v utajení, je vraj nemalý záujem. Miesta nedávnych bojov chcú navštíviť aj cudzinci. 

Komentáre na sociálnych sieťach ale o prílišnom pochopení nesvedčia. "Je to totálna prostitúcia," píše užívateľ Rinat. "Chcú sa prechádzať okolo mŕtvych tiel detí a civilistov?" pýta sa Nikolaj. "Keď ste takí hrdinovia, mali by ste pomáhať ako dobrovoľníci na fronte," odkazuje organizátorom exkurzií blogerka Anna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu