Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zeman okorenil korunovačné oslavy nepríčetným pohľadom a tackaním: Chýbala už len šabľa!

Miloš Zeman a jeho neprítomný pohľad na ceremoniáli.
Miloš Zeman a jeho neprítomný pohľad na ceremoniáli. (Zdroj: int)

BRATISLAVA/PRAHA - Český prezident Miloš Zeman je vo funkcií iba niečo vyše dvoch mesiacov, no už stačil vyrobiť menší škandálik. Pri slávnostnom odomykaní českých korunovačných klenotov pôsobil, mierne povedané, indisponovane. Podľa Pražského hradu Zeman zápasí s virózou.

Prezident Zeman zaujal Čechov i susedné národy svojou chôdzou a pohľadom počas slávnostného odomykania českých korunovačných klenotov. Prezident bol zjavne nesvoj, pri chôdzi sa potácal, opieral sa o stenu a počas samotného ceremoniálu mu padala hlava. Mediálnym priestorom sa okamžite začali šíriť špekulácie o tom, že by prezident mohol byť "spoločensky unavený".

Podľa Pražského Hradu je prezident chorý. "Za indispozíciu mohlo veľké množstvo pracovných schôdzok, pietnych aktov a štátnických akcií . V posledných dňoch sa u pána prezidenta objavila ľahká viróza, môžem ubezpečiť, že o žiadne závažné problémy sa nejednalo," informovala podľa stránky idnes.cz Hana Burianová, hovorkyňa Hradu. Zeman podľa nej na najbližších pár dní zostane doma, aby sa doliečil. Idnes pripomenul, že ešte pred dvoma dňami bol Zeman úplne fit a predniesol prejav v parlamente. Počas odomykania korunovačných klenotov však vyzeral takto:

České médiá si zašpekulovali, že za Zemanovou indispozíciou môže byť jeho prítomnosť na oslavách výročia konca druhej svetovej vojny, ktoré sa konali na ruskom veľvyslanectve.

"Videla som to, čo vy. Závery si urobí každý sám," komentovala Zemanov stav Miroslava Němcová, predsedníčka dolnej komory českého parlamentu, ktorá na slávnosti bola spolu s prezidentom. Premiér Petr Nečas o príčinách Zemanovej indispozície špekulovať nechcel. Jednoznačne najvtipnejší komentár však ponúkol minister financií Miroslav Kalousek.

"Ja som to síce nevidel, ale v piatok som počul, že chýbalo málo a ku korunovačným klenotom -korune, žezlu a jablku- pribudla ešte šabľa."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu