Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyháňač diabla z Vatikánu varuje: Lucifer ohrozuje každého z nás!

Gabriele Amorth
Gabriele Amorth

VATIKÁN - Vo veku 86 rokov otec Gabriele Amorth niekoľkokrát denne vyháňa diabla. Vidí ho všade a vo všetkom vrátane hudby Marilyna Mansona. A je presvedčený, že Satan, ktorý sa nesmierne bál Jána Pavla II., sa pápeža Benedikta XVI. obáva ešte viac, napísal taliansky denník La Stampa.

Otec Amorth pracuje v temnote. Ale v dennom svetle tento veriaci kňaz pripúšťa, že jeho práca je často v rozpore so zvyškom katolíckej cirkvi. Oficiálnym exorcistom rímskej diecézy sa stal v júni 1986 v čase, keď bol pápežom Ján Pavol II. V súčasnosti tento člen Spoločnosti svätého Pavla stále bojuje proti tomu, čo označuje za "veľkého nepriateľa" - a ktorého meno je diabol.

Otec Amorth rozpráva príbeh celoživotného boja proti Satanovi v novo vydanej knihe L'Ultimo Esorcista (Posledný exorcista), ktorú napísal spoločne s Paolom Rodarim, novinárom talianskeho denníka Il Foglia.

Okrem Lucifera sú jeho ďalšími nepriateľmi všetci ľudia, ktorí neveria, že diabol existuje. "Vaša eminencia, mali by ste čítať knihu," povedal raz otec Amorth mocnému kardinálovi rímskej kúrie, ktorý vyhlásil, že diabol je len "dôsledkom povier". "Akú knihu?" spýtal sa ho kardinál. "Evanjelium," opáčil Amorth.

Kňaz vyháňa diabla osemkrát až desaťkrát denne vrátane nedieľ a Vianoc. Myslí si, že diabol je všade, dokonca aj vo svätých sieňach Vatikánu. Rovnako presvedčený podľa neho bol aj pápež Ján Pavol II., ktorý sám vykonával vyháňanie diabla.

Prvý exorcizmus poľského pápeža sa odohral 27. marca 1982. Vtedy biskup stredotalianskeho mesta Spoleto, Ottorino Alberti, k pápežovi priviedol mladú ženu Francesku Fabriziovú. Akonáhle bola u pápeža, začala vzlykať a zvíjať sa na zemi, hoci pápež diablovi rozkazoval, nech ustúpi. Upokojila sa, až keď jej pápež povedal: "Zajtra za teba odslúžim omšu."

O niekoľko rokov neskôr tá žena navštívila Jána Pavla II. spolu s manželom. Bola pokojná, šťastná a tehotná. "Nikdy som nič také nevidel," povedal pápež kardinálovi Jacquesovi Martinovi, ktorý to zaznamenal vo svojich pamätiach. "Bola to biblická scéna," dodal pápež.

Súčasný pápež Benedikt XVI. neprevádzkuje exorcizmus, ale Amorth verí, že ho diabol považuje za ešte nebezpečnejšieho ako bol Ján Pavol II. Vo svojej knihe Amorth píše, že dvaja z jeho pomocníkov vzali dve obete diabolskej posadnutosti na Námestie svätého Petra, aby videli pápežovu audienciu. Keď uzreli pápeža, padli na zem, váľali sa, jačali a z úst im tiekli sliny. Benedikt si ich všimol, podišiel bližšie a požehnal im. Obete vyzerali, akoby ich šľahol bičom, a odskočili dozadu o niekoľko metrov, napísal Amorth.

Podľa Amortha diabol vždy pokúšal cirkevnú hierarchiu a obyvateľov Vatikánu. V roku 1999 Luigi Marinelli, kňaz na odpočinku a bývalý člen vatikánskej kongregácie pre východné cirkvi, zverejnil knihu Gone with the Wind In The Vatican, v ktorej pranieroval uprednostňovanie, korupciu a sexuálne škandály v katolíckej cirkvi. Ale nikto nič neurobil. "Malo to byť pre cirkev prebudenie. Lenže nebolo," dodal Amorth.

Ten verí, že diabol pokúša každého: veriacich i ateistov, dospelých i deti. Zásadný prípad sa odohral v severotalianskom mestečku Chiavenna v júni 2000, kde tri dievčatá zabili mníšku Mariu Lauru Mainettiovú. Neskôr povedali, že to bola obeť pre diabla. V tej dobe tlač zdôrazňovala posadnutosť dievčat po ezoterizme a uctievanie rockového speváka Marilyna Mansona.

"Samozrejme nemôžem povedať, že príčinou boli Mansonove piesne alebo on samotný," vyhlásil Amorth. "Ale nech je jasne povedané: satanistická hudba je jedným z hlavných prostriedkov šírenia satanizmu medzi mladými ľuďmi. Posolstvo satanistickej hudby ovplyvňuje srdce a myseľ mladých ľudí. Prostredníctvom tohto druhu hudby sa mladí ľudia dostávajú do kontaktu s predtým neznámymi vecami. Dostanú sa na diablove hranice, na miesta, ktoré predtým neprebádali. "

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu