Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vrchol ľahostajnosti: Krvácajúce dieťa ignorovali, až kým ho neprešlo ďalšie auto!

Dievčatko končí pod kolesami dodávky
Dievčatko končí pod kolesami dodávky

PEKING - Vlnu zdesenia a rozhorčenia vyvolala medzi čínskymi používateľmi internetu dopravná nehoda, pri ktorej sa vo štvrtok v meste Fuo-šan vážne zranilo dvojročné dievčatko.

Dieťa zrazila prechádzajúca dodávka, jej vodič ale z miesta nešťastia ušiel. Z videozáberov bezpečnostných kamier je zrejmé, že mnoho okoloidúcich ľudí i prechádzajúcich áut potom dievčatko krvácajúce na ulici ignorovalo, až ju prešlo ďalšie vozidlo.

Jüe Jüe najprv zrazil šofér dodávky, ktorý podľa videa na chvíľku zaváhal, keď sa obeť dostala pod kolesá jeho auta, ale potom z miesta nehody zmizol, keď ešte prešiel dievčaťu nohy. Ulicou potom prešla asi desiatka ľudí, vrátane matky s dieťaťom, cyklistu aj motocyklistu, všetci sa ale zranenej oblúkom vyhli a pokračovali bez mihnutia oka v ceste.

Až po tom, čo zranené dieťa zrazilo ďalšie auto, si ho všimol smetiar, ktorý ho presunul na chodník a začal zháňať jeho matku. Jüe Jüe previezli do nemocnice, kde ju okamžite operovali, nádej na jej prežitie je však vraj mizivá.

Podľa denníka China Daily dieťa utieklo mamičke, ktorá išla vyzdvihnúť bielizeň. Vodičov oboch vozidiel už zadržali, prípad napriek tomu vyvolal obrovské pobúrenie na čínskom Realtime Weibo. "Ľudia sú dnes ľahostajní voči všetkému okrem peňazí," napísal jeden z blogerov.

Podľa nich to zďaleka nie je prvý takýto prípad v Číne. Občanov vedie k nezáujmu o okolie i obava, že za pomoc ponesú negatívne následky. V minulosti sa vraj už stalo, že takýto človek bol sám z nehody obvinený, alebo že musel platiť za ošetrenie nájdenej obete, uviedla agentúra AFP.

Zranené dievčatko ignorovali

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu