Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nová zábava v Berlíne, podpaľujú drahé autá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BERLÍN - Neznámi výtržníci v berlínskej štvrti Charlottenburg v noci z pondelka na utorok podpálili 11 vozidiel, pričom plamene taktiež poškodili ďalších sedem áut, jeden skúter a bicykel. Informuje o tom regionálny denník Berliner Morgenpost, podľa ktorého sa páchatelia zamerali na drahšie autá značiek Mercedes, Audi a BMW.

Ide pritom o ďalší zo série podpaľačských útokov v nemeckej metropole, ktorým od začiatku roka padlo za obeť už 250 áut. Podľa Berliner Morgenpost si najnovšie útoky nevyžiadali žiadne zranenia, polícia však nevylučuje politický motív a vyšetrovanie preto odovzdali odboru takzvanej štátnej ochrany zaoberajúcemu sa okrem iného aj prípadmi terorizmu a extrémizmu.

Krajinský šéf policajných odborov Bodo Pfalzgraf pritom v rozhovore pre rozhlasovú stanicu 104.6 RTL priznal, že policajti páchateľov nedokážu dolapiť bez pomoci verejnosti. Tá by mala byť motivovaná výrazným zvýšením odmien za informácie vedúce k zadržaniu útočníkov, dodal Pfalzgraf.

Policajtom komplikuje prácu ťažké dokazovanie podpaľačských útokov, ktoré spravidla trvajú len niekoľko sekúnd, ich páchateľov však môžu usvedčiť len očití svedkovia, fotografie alebo videozáznamy. Len minulý týždeň súd udelil trest odňatia slobody 43-ročnému nezamestnanému mužovi, ktorý z politických pohnútok vo februári podpálil auto v berlínskej štvrti Friedrichshain. Vzápätí ho však podmienečne prepustili na slobodu napriek tomu, že za podobné činy bol trestaný aj v minulosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu