Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Brezne vypálili autá primátorovi aj policajtovi!

Na Mitsubishi vznikla 15-tisícová škoda Zobraziť galériu (15)
Na Mitsubishi vznikla 15-tisícová škoda

BRATISLAVA - Poriadny rozruch nastal v Brezne, kde počas dnešnej vypálili vozidlo primátora aj jedného z miestnych policajtov. Autá však horeli aj v ďalších slovenských mestách.

Neznámi podpaľači zaútočili dnes nadránom. Na Malinovksého ulici, kde zapálili Mitsubishi Pajero, vznikla škoda 15 tisíc eur. Do tla zhorela Škoda Octavia na Krčulovej ulici, od ktorej sa chytila aj vedľa stojaca Felicia.

"Na miestach požiarov sme vykonali obhliadky, po ktorých možno predbežne konštatovať, že k požiarom vozidiel došlo úmyselným konaním cudzej osoby. Bližšie okolnosti obidvoch prípadov sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov," uviedla k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Zároveň vyzvala prípadných svedkov, aby sa prihlásili.

Aj Škodu Octavia, ktorá horela na košickej Moldavskej ulici krátko po polnoci, niekto úmyslene podpálil. "Auto bolo poliate horľavou kvapalinou," uviedol člen košických hasičov Ivan Megyesi.

Hovorkyňa krajských policajtov Jana Mésarová informovala, že požiar spôsobil škodu 3 tisíc eur. "Polícia prípad vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci," dodala.

Okolo pol desiatej večer začal horieť VW Golf aj na Prístavnej ulici v Bratislave. Hodinový boj hasičov s ohňom zdokumentoval aj náš čitateľ. Golf stál pri príchode HaZZ na križovatke, uvádza sa v stanovisku bratislavského krajského riaditeľstva hasičov. Ani jeden z dvoch pasažierov sa údajne nezranil.

"Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha na elektrickej inštalácii. Následkom požiaru vznikla majiteľke (...) škoda vo výške tisíc eur," dodáva sa v stanovisku.

 

Horiaci VW v Bratislave:

Horiace auto pri Apolle

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu