Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česi nám víťazstvo neprajú: Spochybňujú Adamcov triumf!

Favorizovaná Gabriela Gunčíková podľahla v Grandfinále Lukášovi Adamcovi. Zobraziť galériu (7)
Favorizovaná Gabriela Gunčíková podľahla v Grandfinále Lukášovi Adamcovi. (Zdroj: Tomáš Martinek)

PRAHA/BRATISLAVA – Neverili mu bookmakeri a ani štvorica porotcov, no i tak vyhral! Lukáš Adamec (24) sa stal v nedeľu večer druhou Česko Slovenskou SuperStar. Naši západní susedia však jeho víťazstvo spochybňujú. Slovákom zazlievajú, že posielali hlasy tendenčne iba jemu a nie Gabriele Gunčíkovej (17). Oni vraj pritom neesemeskovali na základe národnosti, ale sympatií!

České médiá sa príliš nestotožňujú s víťazom Lukáša Adamca v medzinárodnej SuperStar. Ešte pred samotným zverejnením výsledkov zazlievali Slovákom, že sa takpovediac zomkli a rozhodli sa hlasovať výsostne pre Košičana. „Lukášovi prichádza veľa hlasov zo Slovenska a tiež z Čiech. V Gábinin prospech hlasujú Česi, no Slováci skoro vôbec,“ písal v nedeľu pred začiatkom finále denník Aha!

Galéria: Takto to na párty po finále Česko Slovenskej SuperStar vyzeralo.

Našim západným susedom sa tiež nepáčilo, že Adamca vo veľkom podporovalo množstvo ľudí. Dokonca aj primátor Košíc Richard Raši, ktorý prisľúbil, že on sám mu pošle 100 hlasov. Ďalšie tisícky mu mali pribudnúť od fanúšikov z amfiteátra v metropole východu, odkiaľ na veľkej obrazovke sledovali finále.

„Gabriela Gunčíková: Slováci se proti ní spikli,“ hlása bulvárny titulok českého denníku. Text sa odvoláva na to, že bola jasnou favoritkou práve ich zástupkyňa, ona teda mala vyhrať. Ako argument používajú aj tipy bookmakerov zo stávkových kancelárií. Odhady odborníkov boli jasné - kurz na Gabrielu bol 1,35, na Lukáša 2,8 – teda takmer dvakrát toľko.

Galéria: Novou SuperStar Adamec: Plakal, triasol sa a dal 10 000 € Gábine!

České médiá tiež vytiahli tézu, že v tomto roku už musel zvíťaziť zástupca našej krajiny. Dokonca sa v súvislosti s tým začínajú vynárať teórie, že mohol byť Adamcov úspech zmanipulovaný.  A to z dôvodu, že by v prípade úspechu Gunčíkovej „prestali zaujímať slovenských divákov federálne šou.“ Markíza vraj preto po minuloročnom triumfe Martina Chodúra vyvíjala na Novu tlak.

Portál blesk.cz krátko po skončení nedeľňajšieho kola namietal, že bol v hlasovaní zmätok.  Problém bol vraj v tom, že v Čechách sa „v jednu chvíľu na obrazovkách objavovalo hlasovanie o post víťaza a potom v reklamných brejkoch hlasovanie na tip víťaza, kde mali diváci šancu vyhrať 200 tisíc CZK (8 333 €). Tam Gábine priradili číslo 1. Teda to isté číslo, ktoré mal Lukáš v hlavnej súťaži.“ Podľa spomínaného serveru preto mohlo dôjsť k istej dezinformácii divákov.

Finálové kolo sa ani na slovenských obrazovkách nezaobišlo bez komplikácií. Diváci mohli byť pokojne popletení tým, aký tvar má mať správa, ktorou chceli dať svoj hlas Gunčíkovej. Kým sa z úst moderátorov ozývala veta - „Hlasujte STAR medzera 1 ak chcete poslať hlas Lukášovi Adamcovi a STAR medzera 2 pre Gabrielu Gunčíkovú,“ – na obrazovke sa pri plavovláske ukazoval text STAR 9. Ktovie, či sa do záverečného sčítavania hlasov brali do úvahy obe formy správy. Isté však je, že vo veľkolepom finále sa takéto chybičky určite nemali objaviť.

V súvislosti s výsledkom speváckej súťaže nám do redakcie prišlo aj množstvo mailov od čitateľov. Tí sa pýtali, ako je možné, že aspoň počas Grandfinále neprišiel odovzdať obálku s výsledkami notár. A tiež to, prečo počas priameho prenosu neodznelo, že je všetko notársky overené.  

„Na správnosť výsledkov a regulárnosť celej súťaže dohliadal notár po celú dobu projektu priamo v hale. Každý týždeň dostávali televízie Markíza a Nova notársky overený výpis o priebehu hlasovania. Všetko bolo nastavené tak, aby nedošlo k žiadnym pochybnostiam o správnosti súťaže, povedala topkám hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská.

Čo si o tom všetkom myslíte vy? Vyjadrite svoj názor v diskusii a v ankete!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu