Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pátranie po hercovi Cinkotovi: Zmizol bez stopy, hľadá ho polícia!

Dušana Cinkotu hľadá polícia
Dušana Cinkotu hľadá polícia (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Po známom hercovi Dušanovi Cinkotovi (42), ktorého minulú stredu odsúdili na 8 rokov väzenia, bolo v utorok vyhlásené pátranie. Už týždeň totiž po ňom niet stopy a ani najbližší netušia, kde by sa mohol skrývať. Podľa našich informácii policajti Cinkotu v Banskej Bystrici, kde má trvalé bydlisko, nenašli a preverujú ďalšie adresy. Je možné, že by sa mohol zdržiavať aj v zahraničí.

Herec Dušan Cinkota sa včera ocitol na zozname hľadaných osôb. Polícia po ňom vyhláslila pátranie po tom, čo bol do Banskej Bystrice doručený príkaz na jeho dodanie do väzby a na mieste trvalého bydliska ho nenašli. "Na políciu v Banskej Bystrici bol dnes doručený príkaz na dodanie do výkonu trestu. Polícia v súčasnosti vykonáva preverovanie za účelom vypátrania osoby," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa našich informácií polícia preveruje ďalšie miesta, na ktorých by sa mohol nachádzať a nie je vylúčené ani to, že pred prísnym trestom ušiel za hranice. Rozsudok nad Cinkotom padol ešte minulú stredu na verejnom zasadnutí Krajského súdu v Bratislave. Herec však na pojednávaní nebol a predsedníčka senátu preto ešte v ten deň poslala do Banskej Bystrice príkaz na jeho dodanie na výkon trestu. Cinkota sa dovtedy mohol na polícii prihlásiť sám, no už týždeň po ňom niet stopy.

Žiadne informácie o tom, kde by sa mohol ukrývať, nemá ani jeho vlastná mama. Naposledy ho videla pre dvoma týždňami, keď ju prišiel navštíviť. Už vtedy mala zlé tušenie, že syna tak skoro neuvidí. Mobil nezdvíha a údajne o ňom nič nevie ani jeho vlastná manželka.

Rozhodnutie súdu, ktorý Cinkotovi udelil 8-ročný trest za drogový zločin, spustilo na verejnosti obrovskú vlnu kritiky. Za herca sa postavili aj kolegovia z hereckej brandže, ktorí si myslia, že trest je neadekvátny. Pod vedením herca Andyho Hryca spustili petíciu, v ktorej žiadajú prezidenta aby Cinkotovi udelil milosť. Dovedna ju podpísalo už vyše 13 tisíc ľudí.

 

Po Cinkotovi bolo vyhlásené pátranie
Zobraziť galériu (1)
Po Cinkotovi bolo vyhlásené pátranie  (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu