Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kontroverzný boháč Kočner opäť na scéne: Vyšiel mu zázračný kšeft

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Vladimír Labát, SITA)

BÁČ – Kontroverznému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi sa podaril zaujímavý obchod. Topkám sa podarilo zistiť, že sa nedávno stal majiteľom lukratívneho golfového ihriska v Báči. Tvrdí však, že zastupuje niekoho iného. Podnikateľovo meno sa minulý týždeň spomínalo v súvislosti s mafiánskym zoznamom, ktorý unikol do médií.

Golfové ihrisko, ktoré si za ostatné štyri roky získalo stálu klientelu medzi mediálne známymi osobnosťami, sa začiatkom júna dostalo do rúk podnikateľa Mariana Kočnera. To, že toto miesto navštevuje pomerne často, nám potvrdil aj jeden z golifistov na ihrisku. „Áno, aj v nedeľu sme ho tu videli,“ prezradil nám. Do Báča vraj chodia aj Janko Kroner, Ady Hajdu či Janko Kuric.

Oficiálnym majiteľom je akciovka Welten. Podľa obchodného registra je Marian Kočner od júna jediným akcionárom a predsedom predstavenstva. V lete, keď sa stal majiteľom, reagoval na otázky novinárov tak, že vo firme je len dočasne a o dva-tri týždne to bude inak. „Ja som do toho nič neinvestoval,“ povedal médiám.

Keď sme sa ho však pýtali, prečo vo Weltene stále figuruje, očividne si nevedel spomenúť. „To máte odkiaľ?“ prekvapený reagoval zvýšeným tónom hlasu. Informácie sme čerpali z verejne dostupného obchodného registra. Potvrdil však, že od júna sa nič nezmenilo, ale prišiel s novým termínom. „Zastupujem zahraničného investora, môj akcionársky podiel bude známy o rok. Od investora som dostal ponuku stať sa akcionárom, až na budúci rok budem vedieť viac,“ uviedol Kočner.

Golf sa pre Kočnera, zdá sa, stáva akousi vášňou. Peniaze plánuje investovať aj do nového ihriska na Donovaloch. „To, že chcem stavať golfové ihrisko na Donovaloch, stále platí. Máme vykúpené pozemky, Donovaly sa však nezačnú stavať skôr ako o 2 roky,“ povedal nám. Pred rokom sa vyjadril, že chce na spolufinancovanie prehovoriť domácich podnikateľov, zrejme sa mu to však nepodarilo. Včera nám totiž povedal, že za týmto ihriskom by mal byť rovnaký investor ako v Báči.

Meno Mariana Kočnera sa v súčasnej dobe spomína pomerne často. Iba minulý týždeň sa podľa medializovaných informácií objavilo v kauze mafiánskych zoznamov. „Zvažujem právne kroky,“ uviedol a z jeho prejavu bolo očividné, že sa na tom zabáva a zdrvený rozhodne nie je. Vyzval však policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka, aby definoval, kto je mafián či zločinec. „Chodí v maskáčoch? Má na hlave kuklu? Ja neviem o tom, že by som obchodoval so zbraňami alebo drogami,“ dodal kontroverzný podnikateľ.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu